Is het goed om bij elke luier verschoning een verzorgende billen crème te gebruiken?

Ja, dat is een kort en krachtig antwoord. Je weet namelijk niet wanneer de luieruitslag komt en het is daarom belangrijk om de huid altijd in goede conditie te houden. Luieruitslag komt meestal onverwacht en het kan tal van oorzaken hebben. Je kunt dus niet voorspellen wanneer de luieruitslag zichtbaar wordt. En dat is dan ook meteen de valkuil: “wanneer de luieruitslag zichtbaar wordt”.

Verschillende vormen

Luieruitslag heeft namelijk verschillende vormen en stadia en het is daardoor niet altijd zichtbaar. Luieruitslag kan er zijn zonder dat je het ziet, want een milde vorm is namelijk niet echt zichtbaar. De inhoud in de luier, de urine en de poep, maar ook de chemische stoffen van de luier zelf, hebben allemaal invloed op de huid. Ze maken de huid kwetsbaar en tasten de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Ondanks dat je dan niks kunt zien wil niet zeggen dat er geen luieruitslag is of dat de huid niet beschadigd is.

Huilen

Het komt regelmatig voor dat de huid bij het aanbrengen van een product rood wordt en dat je kindje door te huilen aangeeft dat het pijn doet. Daar schrikken ouders dan en natuurlijk van. Ze hadden niets gezien en deze reactie niet verwacht van hun kleintje. Velen denken dat het aan het product ligt dat ze dan gebruiken. Maar dat is niet zo. Wanneer roodheid ontstaat ben je eigenlijk een beetje te laat met het verzorgen van de huid. De huid is dan al zodanig beschadigd, dat deze reageert op alles wat je er op aanbrengt. Zelfs water kan pijn doen en daarom ook een verzorgende crème.

Als je een luier verschoont ben je vaak bezig je baby af te leiden, omdat het meestal spelenderwijs gedaan wordt. Door deze afleiding is de luier sneller verschoont, maar je kunt zelf ook afgeleid zijn en niet zien dat de huid al beschadigd is. En als de luier eenmaal dicht zit kan de huid nog verder beschadigen door een nieuwe lading urine en poep. Dan kan het zo maar zijn dat bij de volgende luierverschoning je kindje begint te huilen als je de huid aanraakt of er iets op doet. Het is dan ook goed om deze situatie voor te blijven.

De situatie voor zijn met Buttiezzz Daily

Om die reden hebben wij Buttiezzz Daily gemaakt. De naam zegt het al ‘daily’, gewoon dagelijks te gebruiken bij elke luierverschoning. Na het reinigen van de huid, bij voorkeur met een neutraal niet geparfumeerd doekje of gewoon met water, kun je Buttiezzz Daily licht opsprayen. De voedende crème zorgt voor de verzorging van de huid en helpt het natuurlijk herstel van de huid te bevorderen. Er zit in Buttiezzz Daily voldoende zinkoxide om een beschermend laagje op de huid te vormen, dat tegen de invloed van de luierinhoud kan beschermen.

Als je dit bij elke luierverschoning doet, help je steeds de huid te herstellen en te beschermen. Ontstaat er dan, om wat voor reden toch luieruitslag, dan is de huid minder kwetsbaar. De luieruitslag kan dan minder hevig zijn en sneller herstellen.

Buttiezzz Intense

Mocht het zo zijn dat de huid alsnog rood kleurt en de baby huilt, wat waarschijnlijk het geval zal zijn, gewoon omdat luieruitslag flink pijnlijk is, dan raden we aan om de crème van Buttiezzz Intense te gebruiken, voor meer bescherming. Je mág de crème zachtjes inwrijven als je dat wilt om je baby wat gerust te stellen. Als aanraken niet nodig is, dan is uitsluitend het opsprayen van de crème natuurlijk perfect, omdat je dan de geïrriteerde huid niet hoeft aan te raken met je handen. Er zitten namelijk altijd bacteriën aan je handen. Dat is normaliter geen probleem, maar als de huid beschadigd en zo kwetsbaar is, dan is niet aanraken in dit geval beter en fijner.

Het is belangrijk om het gebruik van Buttiezzz Intense vol te houden, ook als je baby huilt, omdat het belangrijk is dat de huid gehydrateerd wordt en zo snel mogelijk hersteld. En daar is Buttiezzz Intense speciaal voor gemaakt. De huid moet kunnen blijven ademen en moet niet worden afgesloten. Je zult dan snel resultaat zien en kunt dan weer overgaan op Buttiezzz Daily. Je kunt natuurlijk ook gewoon eerst je Buttiezzz Intense opmaken, net wat je nog hebt staan.

Tot de volgende blog!
BillyBob & Pebbels

Gratis kleurplaten! Hier kun je ze direct downloaden!
Pak ze mee voor vanmiddag!

Klik hier voor de kleurplaten!

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!