Is het goed om bij élke luier verschoning een verzorgende billen crème te gebruiken?

Ja! Dat is een kort en krachtig antwoord.

Je weet namelijk niet wanneer de luieruitslag komt en het is daarom belangrijk om de huid altijd in goede conditie te houden.

Luieruitslag komt meestal onverwacht en het kan tal van oorzaken hebben. Je kunt dus niet voorspellen wanneer de luieruitslag zichtbaar wordt. En dat is dan ook meteen de valkuil: “wanneer de luieruitslag zichtbaar wordt”.

Verschillende vormen en stadia

Luieruitslag heeft namelijk verschillende vormen en stadia en het is daardoor niet altijd zichtbaar.

Luieruitslag kan er dus zijn zonder dat je het ziet — want een milde vorm is namelijk niet echt zichtbaar. De inhoud in de luier, de urine en de poep — maar ook de chemische stoffen van de luier zelf — hebben allemaal invloed op de huid. Ze maken de huid kwetsbaar en tasten de natuurlijke beschermlaag van de huid aan.

Ondanks dat je dan niks kunt zien aan de huid zelf wil dat niet zeggen dat er geen luieruitslag is of dat de huid niet beschadigd is.

Huilen

Het komt regelmatig voor dat de huid bij het aanbrengen van een product rood wordt en dat je kindje door te huilen aangeeft dat het pijn doet. Daar schrikken ouders natuurlijk van. Ze hadden niets op en aan de huid gezien en hadden deze reactie ook niet verwacht.

Velen denken dan dat het ‘huilen’ aan het product ligt dat ze dan gebruiken. Maar dat is niet zo.

Wanneer roodheid ontstaat ben je eigenlijk al een beetje te laat met het verzorgen van de huid. De huid is dan al zodanig beschadigd, dat deze reageert op alles wat je er op aanbrengt. Zelfs water kan pijn doen.

De situatie vóór zijn met Buttiezzz Daily

Om die reden hebben wij Buttiezzz Daily gemaakt. De naam zegt het al ‘daily’, gewoon dagelijks te gebruiken bij elke luierverschoning. Na het reinigen van de huid — bij voorkeur met een neutraal ongeparfumeerd doekje of gewoon met water — kun je Buttiezzz Daily heel gemakkelijk opsprayen.

De voedende crème zorgt voor de verzorging van de huid en helpt het natuurlijk herstel van de huid te bevorderen.

Er zit in Buttiezzz Daily voldoende zinkoxide om een beschermend laagje op de huid te vormen, dat de dagelijkse invloed van de luierinhoud tegen houdt.

Als je dit bij élke luierverschoning doet, help je de huid steeds om te herstellen en te beschermen. Ontstaat er dan, om wat voor reden toch luieruitslag, dan is de huid minder kwetsbaar. De luieruitslag kan dan minder hevig zijn en sneller herstellen.

Toch luieruitslag? Gebruik Buttiezzz Intense

Mocht het zo zijn dat de huid alsnog rood kleurt en je baby huilt — gewoon omdat luieruitslag flink pijnlijk is — dan raden we aan om de Buttiezzz Intense te gebruiken voor meer intensieve bescherming.

Je mág de crème zachtjes inwrijven als je dat wilt om je baby wat gerust te stellen — maar dat hoeft niet. Want ook de aanraking kan behoorlijk pijnlijk zijn.

Als aanraken niet nodig is, dan is simpelweg het opsprayen van de crème natuurlijk perfect — omdat je dan de geïrriteerde huid niet hoeft aan te raken met je handen.

Er zitten namelijk ook altijd bacteriën aan je handen. Dat is normaliter geen probleem, maar als de huid beschadigd en zo kwetsbaar is, dan is niet aanraken in dit geval fijner maar ook beter.

Het is belangrijk om het gebruik van Buttiezzz Intense vol te houden — óók als je baby huilt — omdat het belangrijk is dat de huid gehydrateerd wordt en zo snel mogelijk hersteld.

En daar is Buttiezzz Intense speciaal voor gemaakt.

Het sluit de huid niet af waardoor de huid kan blijven ademen en de crème kan worden opgenomen. Je zult dan snel resultaat zien en kunt dan weer overgaan op Buttiezzz Daily.

Je mag ook altijd eerst je Buttiezzz Intense opmaken, net wat je nog hebt staan. Want beide producten kunnen samen en/of afwisselend gebruikt worden zonder problemen.

Wil je Buttiezzz in huis halen, dan kan dat gemakkelijk en veilig via onze website.

Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
BillyBob & Pebbels

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!