Onze baby billen crèmespray veroorzaakt geen luieruitslag en dat kan ook écht niet. Luieruitslag krijg je namelijk niet van een product. Het is wel mogelijk om van een bepaald product een allergische reactie of irritatie te krijgen, alleen is dat uitzonderlijk. En luieruitslag is geen allergische reactie.

Mocht de huid “reageren” op het gebruik van onze baby billen crèmespray, dan is de huid al wel in een bepaald stadium van luieruitslag. Dit hoeft niet eens voor het blote oog zichtbaar te zijn.

Er zijn namelijk verschillende niveaus van luieruitslag; Licht, mild, mild tot matig, matig en ernstig. Elk niveau heeft zijn eigen kenmerken en visuele uitstraling. Elk luieruitslagniveau heeft ook zijn eigen (pijn) gerelateerde problemen. Daarnaast creëert elke baby ook zijn/haar eigen specifieke uitslag. Houd er rekening mee dat in een “lichte” situatie, wanneer de huid intact blijkt te zijn, de huid wel al lichtjes beschadigd kan zijn. Het gebruik van een product kan een (huid) reactie veroorzaken zoals het stimuleren van de doorbloeding (rood worden).