Dit kan verschillende redenen hebben. Luieruitslag is altijd erg vervelend. Omdat het niet altijd zichtbaar is en je kindje niet precies kan zeggen wat er is, reageren ze over het algemeen alleen maar met huilen en gillen. Ze kunnen (nog) niet anders en het kan gewoon erg veel pijn doen, dus hun manier van reageren is ‘normaal’.

Ze kunnen er erg last van hebben. Altijd hartverscheurend om aan te zien. Het geeft zo’n machteloos gevoel, terwijl je dit niet hoeft te hebben, want je bent goed bezig.

Temperatuurverschil

Zodra de luier wordt uitgedaan, dan heeft de huid van de billen op dat moment een temperatuur van ca. 38ºC+. De crème heeft niet zo’n hoge temperatuur en tijdens het opsprayen kan je kindje dus schrikken van de kouder aanvoelende crème op zijn/haar huidje. Het is dan het temperatuur verschil waar hij/zij op reageert.

Schrikken

Ook het sprayen zelf kan een schrikreactie geven bij je kindje. Wij adviseren dan ook altijd om je kindje wat af te leiden tijdens het opsprayen. Bij of op het ruggetje wrijven, wat op zich al als fijn wordt ervaren helpt goed.

Je mag natuurlijk ook de crème lichtjes insmeren, wat sowieso voor een afleiding zorgt. Maar houd er rekening mee dat als de huid kapot is het aanraken van de huid pijn kan doen. En als de huid kapot is, ook als je het niet kunt zien, het aanbrengen van alleen al water of wassen al pijn doet. Daarom is de crème opsprayen wel heel erg fijn.

Beschadigde/kapotte huid

Luieruitslag kent verschillende fases. Maar luieruitslag, hoe mild ook, is beschadigde huid en zelfs in die milde fase zijn er eigenlijk al wondjes. Ook al behandel je het goed en ziet de huid er ‘normaal’ uit, is de huid in de meeste gevallen toch beschadigd. En soms zelfs (niet zichtbaar) kapot. Alles wat je dan gaat aanbrengen doet pijn. Enerzijds omdat zelfs water erop doen al pijnlijk is (denk er maar aan als je zelf een snijwondje hebt waar je water op laat lopen) en anderzijds als je een ‘stugge’ crème gaat insmeren want dan is de aanraking zelf al pijnlijk.

Belangrijk is nu dat het zo snel mogelijk voorbij is en dat de huid zo snel mogelijk hersteld. En daar is Buttiezzz Intense uitermate geschikt voor.

Door een dunne niet vette laag op te sprayen sluit je de huid niet af en kan dus blijven ademen, maar geeft de zinkoxide wel voldoende bescherming. De samenstelling van de crème draagt bij aan een snel herstel van de huid. De crème heeft een 24 uur hydraterende werking en dat is erg belangrijk omdat dit de vochtbalans in de huid helpt te herstellen. Dus beschermen en verzorgen in één.

Als je kleintje erg verdrietig is en als je hem wilt afleiden bij de verschoning mag je natuurlijk na het opsprayen de crème uitsmeren. De aanraking en het wrijven kan geruststellend zijn, maar dat moet je zelf ervaren omdat dit bij elk kind anders is. Niet aanraken en dus ook geen bacteriën overbrengen is eigenlijk wel het beste. En daarna lekker veel kusjes geven en knuffelen helpt ook ♥