Veelgestelde vragen2021-10-26T12:56:41+02:00

Gebundelde FAQ’s

We krijgen natuurlijk met regelmaat vragen van papsen en mamsen over onze producten, over luieruitslag en huidverzorging (of gewoon een gezellig mailtje — vinden we ook heeeel leuk). We hebben die vragen gebundeld op deze pagina zodat jij er altijd en snel bij kan. Wellicht staat jouw vraag hier al bij. Zo niet — stel h’m via onze contactpagina. We beantwoorden je vraag wit luv.

Mutsch luv from us,
BillyBob & Pebbels 🥰 Christian & Judith

Wij sprayen onze cremes. Waarom doen we dat?2019-08-13T10:30:13+02:00

Daar hebben we een aantal redenen voor. En we hebben er een korte blog aan gewijd. Je leest de blog hier!

Wat is het verschil tussen Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense2018-08-14T09:49:50+02:00

De naam zegt het eigenlijk al; Buttiezzz Daily is voor dagelijks gebruik, bij elke luierwisseling en zonder luieruitslag verschijnselen. Buttiezzz Intense geeft een intensieve bescherming en verzorging wanneer er luieruitslag is geconstateerd. Beide producten hebben dezelfde ‘basis crème’, verzorgen de huid, stimuleren het natuurlijk herstel van de huid, zijn 24 uur hydraterend en regeneratief. Plas en poep tasten de hele dag door de beschermende laag van de huid aan. Door de huid continue te blijven verzorgen met Buttiezzz Daily stimuleer je de huid om weerbaar en krachtig te blijven. Buttiezzz Intense bevat meer zinkoxide voor een extra bescherming op het moment dat dit nodig is bij luieruitslag.

Het dagelijks verzorgen wordt sterk aanbevolen om dat je natuurlijk nooit weet op welke moment en bij welke vieze luier en plotseling toch luieruitslag is. Want ook jouw kleine poepdoos kan luieruitslag krijgen.

Waarom een aparte bodycrème, handcrème en voetencrème2018-08-14T09:46:39+02:00

Het is al heel erg lang een gebruik om baby olie te gebruiken, eigenlijk alleen maar omdat het zo lekker naar ‘baby’ ruikt. Wij hebben een apart verzorgend product gemaakt voor de handjes, de voetjes en het lichaampje van je kindje. Producten die de huid gewoon lekker verzorgen, niet verstikken maar lekker hydrateren en sterk houden. De huid is nog zo kwetsbaar in de jonge jaren, dus is een goede verzorging vanaf het begin erg belangrijk. De handjes en de voetjes zijn constant in de open lucht en verdienen extra aandacht. Door lekker met de handjes en de voetjes te spelen kun je op een subtiele manier de handjes en voetjes verzorgen. Bodiezzz, Handiezzz en Footiezzz zorgen ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft. Elke dag lekker insmeren na het badje zorgt voor een lekker zacht baby huidje. En, we hebben er een lekker licht geurtje van zoete amandelen aan gegeven. Heerlijk!

Poxiezzz, waar is dat voor?2018-08-14T09:51:46+02:00

En zijn verschillende momenten dat de huid gekalmeerd moet worden. Vaak heeft dat te maken met jeuk. En je weet het, bij jeuk wil je kleine stinkerd alleen maar krabben. En je weet ook, vaak is het gevolg van krabben het ontstaan van wondjes, korstjes (die dan ook nog meer jeuken) en van littekentjes.

Poziezzz (denk aan waterpokken, helaas een woord wat we niet naast onze producten op onze site morgen gebruiken) bevat Zinkoxide en Menthol. Menthol heeft een heerlijke verkoelende werking op de huid wat de neiging tot krabben sterk vermindert. Menthol kan daardoor wat ‘koud’ op de huid aanvoelen maar die ‘koude’ is dan ook wat er voor zorgt dat het krabben stopt. Maar, houd er rekening mee omdat je kleintje koud anders ervaart dan wij. Vandaar dat het gebruik ook pas is aanbevolen/toegestaan vanaf de leeftijd van 2 jaar. Mochten er toch al wondjes door het krabben zijn ontstaan, dan zorgt de zinkoxide voor de bescherming. Een ideale combinatie dus voor als het nodig is.

Mijn kindje huilt steeds als ik de billen crème op doe. Hoe komt dat?2018-08-14T09:47:24+02:00

Dit kan verschillende redenen hebben. Luieruitslag is altijd erg vervelend. Omdat het niet altijd zichtbaar is en je kindje niet precies kan zeggen wat er is, reageren ze over het algemeen alleen maar met huilen en gillen. Ze kunnen (nog) niet anders en het kan gewoon erg veel pijn doen, dus hun manier van reageren is ‘normaal’.

Ze kunnen er erg last van hebben. Altijd hartverscheurend om aan te zien. Het geeft zo’n machteloos gevoel, terwijl je dit niet hoeft te hebben, want je bent goed bezig.

Temperatuurverschil

Zodra de luier wordt uitgedaan, dan heeft de huid van de billen op dat moment een temperatuur van ca. 38ºC+. De crème heeft niet zo’n hoge temperatuur en tijdens het opsprayen kan je kindje dus schrikken van de kouder aanvoelende crème op zijn/haar huidje. Het is dan het temperatuur verschil waar hij/zij op reageert.

Schrikken

Ook het sprayen zelf kan een schrikreactie geven bij je kindje. Wij adviseren dan ook altijd om je kindje wat af te leiden tijdens het opsprayen. Bij of op het ruggetje wrijven, wat op zich al als fijn wordt ervaren helpt goed.

Je mag natuurlijk ook de crème lichtjes insmeren, wat sowieso voor een afleiding zorgt. Maar houd er rekening mee dat als de huid kapot is het aanraken van de huid pijn kan doen. En als de huid kapot is, ook als je het niet kunt zien, het aanbrengen van alleen al water of wassen al pijn doet. Daarom is de crème opsprayen wel heel erg fijn.

Beschadigde/kapotte huid

Luieruitslag kent verschillende fases. Maar luieruitslag, hoe mild ook, is beschadigde huid en zelfs in die milde fase zijn er eigenlijk al wondjes. Ook al behandel je het goed en ziet de huid er ‘normaal’ uit, is de huid in de meeste gevallen toch beschadigd. En soms zelfs (niet zichtbaar) kapot. Alles wat je dan gaat aanbrengen doet pijn. Enerzijds omdat zelfs water erop doen al pijnlijk is (denk er maar aan als je zelf een snijwondje hebt waar je water op laat lopen) en anderzijds als je een ‘stugge’ crème gaat insmeren want dan is de aanraking zelf al pijnlijk.

Belangrijk is nu dat het zo snel mogelijk voorbij is en dat de huid zo snel mogelijk hersteld. En daar is Buttiezzz Intense uitermate geschikt voor.

Door een dunne niet vette laag op te sprayen sluit je de huid niet af en kan dus blijven ademen, maar geeft de zinkoxide wel voldoende bescherming. De samenstelling van de crème draagt bij aan een snel herstel van de huid. De crème heeft een 24 uur hydraterende werking en dat is erg belangrijk omdat dit de vochtbalans in de huid helpt te herstellen. Dus beschermen en verzorgen in één.

Als je kleintje erg verdrietig is en als je hem wilt afleiden bij de verschoning mag je natuurlijk na het opsprayen de crème uitsmeren. De aanraking en het wrijven kan geruststellend zijn, maar dat moet je zelf ervaren omdat dit bij elk kind anders is. Niet aanraken en dus ook geen bacteriën overbrengen is eigenlijk wel het beste. En daarna lekker veel kusjes geven en knuffelen helpt ook ♥

Luieruitslag, rode en gevoelige billetjes2018-08-16T10:51:15+02:00

Buttiezzz Daily & Buttiezzz Intense – Baby billen spray

Heeft je baby of peuter luieruitslag en rode billetjes? Dan biedt onze billen spray uitkomst! De Buttiezzz lijn is enerzijds geënt op preventie en anderzijds op herstel. Het is vooraf lastig te bepalen of jouw kleintje veel of weinig last gaat hebben van luieruitslag. Maar hoe dan ook is het een feit dat de tere billetjes beschermt moeten worden tegen de dagelijkse porties plas en poep. Want elk portie plas of poep tast de natuurlijke beschermlaag van de huid aan.

Wij hebben er daarom voor gekozen om niet alleen de luieruitslag te behandelen op het moment dat het de kop op steekt maar juist om ook dagelijks en preventief met de verzorging van de tere baby huid om te gaan. Het natuurlijk herstel van de huid, na elk portie plas of poep, te stimuleren door de huid te hydrateren en te voeden.

De 2 producten in de Baby & Peuter Billen lijn zorgen ervoor dat de billetjes elke dag en bij elke luier verschoning beschermt en verzorgt worden. Buttiezzz Daily, dagelijks, als standaard verzorging, en Buttiezzz Intense bij heftige luieruitslag. Door preventief te behandelen blijft de huid sterk en kan luieruitslag langer weg blijven en minder pijnlijk zijn. Bij heftige luieruitslag is er een intensievere behandeling waarmee luieruitslag sneller verholpen wordt en de gevoelige en pijnlijke huid snel weer herstelt.

Kan mijn kindje luieruitslag krijgen door crème2018-08-14T09:44:40+02:00

Onze baby billen crèmespray veroorzaakt geen luieruitslag en dat kan ook écht niet. Luieruitslag krijg je namelijk niet van een product. Het is wel mogelijk om van een bepaald product een allergische reactie of irritatie te krijgen, alleen is dat uitzonderlijk. En luieruitslag is geen allergische reactie.

Mocht de huid “reageren” op het gebruik van onze baby billen crèmespray, dan is de huid al wel in een bepaald stadium van luieruitslag. Dit hoeft niet eens voor het blote oog zichtbaar te zijn.

Er zijn namelijk verschillende niveaus van luieruitslag; Licht, mild, mild tot matig, matig en ernstig. Elk niveau heeft zijn eigen kenmerken en visuele uitstraling. Elk luieruitslagniveau heeft ook zijn eigen (pijn) gerelateerde problemen. Daarnaast creëert elke baby ook zijn/haar eigen specifieke uitslag. Houd er rekening mee dat in een “lichte” situatie, wanneer de huid intact blijkt te zijn, de huid wel al lichtjes beschadigd kan zijn. Het gebruik van een product kan een (huid) reactie veroorzaken zoals het stimuleren van de doorbloeding (rood worden).

Kan het zijn dat Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense prikken?2019-02-08T10:37:27+01:00

Nee, Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense prikken niet. Deze producten zijn uitgebreid dermatologisch getest, waarbij zogenaamde stripp-off en patch testen zijn uitgevoerd. Bij alle testen kwamen de producten als zeer huidvriendelijk uit de test. Ze werden zelfs als regenererend (herstel van de huid) en 24 uur hydraterend bestempeld.

Toch wekt de reactie van je kindje de indruk dat de crème prikt.

Als je een niet vette substantie op een geïrriteerde of kapotte huid aanbrengt dan zal dit een prikkende reactie veroorzaken. Als je daar dus bijvoorbeeld water op doet, dan voel je dit omdat het niet vet is. Bij luieruitslag, of een begin daarvan is de huid over een groot oppervlak beschadigd/geïrriteerd door de ontlasting.

Omdat de Buttiezzz producten, in tegenstelling tot de meeste producten op de markt, door de huid worden geabsorbeerd en niet vet zijn, voel je die werking. Maar dat komt dus doordat de huid kapot is. Het gebruik en de absorptie van de crème van de Buttiezzz producten is erg belangrijk omdat het zorgt voor hydratatie en voeding van de huid waarmee de crème de huid helpt om zo snel mogelijk te herstellen. Het is belangrijk om bij luieruitslag door te gaan met Buttiezzz Intense omdat de huid hierdoor sterker wordt.

Het is niet verstandig om een vette crème of crème met vette ingrediënten te gebruiken. Een vette crème legt een vette laag over de huid die niet door de huid kan worden geabsorbeerd, maar de huid juist afsluit waardoor deze niks kan opnemen. Deze laag was je er telkens weer af en levert geen bijdrage aan het herstel van de huid. Door het afsluiten van de huid, wordt de huid steeds weker en kwetsbaarder. Ook eventueel aanwezige bacteriën worden door zo’n crème ingesloten.

Ons advies is dan ook om gewoon door te gaan met het gebruik van Buttiezzz Intense, ook als je kindje hier op reageert. Het bevordert het herstel van de luieruitslag.

Lees ook de blog over dit onderwerp: Huilt je baby bij de verzorging van luieruitslag?

Er staat een houdbaarheidsdatum op mijn product, en deze datum is (bijna) bereikt… Kan ik de producten nog gebruiken?2019-02-08T10:41:58+01:00

Ja, je kunt de producten gebruiken.

We zullen even kort uitleggen hoe het zit.

Geopend potje

Op cosmetische producten hoeft geen houdbaarheidsdatum te staan als er een geopend potje met een cijfer erin op de verpakking gedrukt is. Dat symbool is namelijk leidend voor de houdbaarheid.

  • Als het cijfer 12 in het potje staat betekent dit dat het product tot 12 maanden na opening te gebruiken is
  • Staat er een 6 in dan 6 maanden na opening. Zolang kan men de werking van het conserveermiddel dat er in zit garanderen

Zandlopertje

Er zijn ook cosmetische producten waarop een zandlopertje gedrukt is. Dan moet er een houdbaarheidsdatum bij staan en mag deze datum niet overschreden worden.

BB&P: geopend potje met cijfer 12

Op de BillyBob & Pebbels producten staat een geopend potje met het cijfer 12 gedrukt. Maar er staat ook een datum onder op het product. De datum was niet nodig geweest, maar is er tijdens productie opgedrukt. Omdat je onze sprays ook niet opent voor gebruik, is het afbeelden van het potje eigenlijk ook niet nodig.

Onze producten bevatten ook geen conserveermiddel omdat je de inhoud van de flacon niet aanraakt met je vingers. Maar omdat onze producten onder de cosmetica wetgeving vallen, moeten we deze informatie op de verpakking zetten. Nogmaals de datum was dus niet nodig geweest.

Je kunt het product nog zeker 2 tot 3 jaar na de datum gebruiken en houdt gewoon de 12 maanden na de start van gebruik als richtlijn aan.

Je kunt een uitgebreide versie van dit antwoord lezen in deze blog: Waarom staat er een houdbaarheidsdatum op (onze cosmetische) producten?

De creme voelt helemaal niet vet aan. Is dat wel voldoende om de huid te verzorgen en te beschermen?2018-08-14T09:44:33+02:00

We snappen waar je vandaan komt met deze vraag, want eerlijk gezegd weten we ook niet beter dan dat we dikke laag vette crème op de babybillen smeren. Als je enige doel is om de luierinhoud volledig weg te houden van de huid, dan is een dikke laag vet, bij wijze van spreken een laag silicone, het beste. Gaten en kieren worden in huis ook dicht gekit met silicone als bescherming tegen vocht. Je sluit de huid dan als het ware volledig af. Er kan niks meer in, en… er kan ook niks meer uit. Probleem opgelost? Nee, daar begint het probleem want de huid kan dan ook niet meer ‘adem halen’.

Onze crème is inderdaad niet vet, maar dat willen we ook juist niet.

De samenstelling van onze crème is zodanig geformuleerd dat de crème het zelfherstellende vermogen van de huid stimuleert. Het is namelijk belangrijk dat de huid gezond is, omdat die dan sterk en weerbaar is tegen invloeden van buitenaf. De basis in onze crèmes zorgt hiervoor. Deze basis is namelijk bewezen 24 uur hydraterend én regeneratief. Dat stimuleert de huid om weerbaar te zijn. Dus bewust géén vette crème. Want het gaat niet om vet, het gaat om hydraterend én regeneratief!

De crème is gemaakt om resultaat te bereiken en niet om het probleem te verhullen. Het is geen wonder crème, vandaar dat we adviseren om bij elke luierverschoning Buttiezzz Daily te gebruiken om zo het probleem altijd voor te kunnen zijn. En als er dan toch luieruitslag ontstaat adviseren wij om Buttiezzz Intense te gebruiken. Die bevat net even wat meer zinkoxide en geeft nog betere verzorging en bescherming.

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

We zijn blij met jouw bestelling en maken dan ook van jouw pakketje een feestje in een doosje

We hopen dat je ons pakketje met een lach opend en dat je onze producten met plezier gebruikt. We wensen voor jou een blije baby en/of peuter met een gezond en een super zacht huidje (en natuurlijk ook billetjes).

 BillyBob & Pebbels 

Titel

Ga naar de bovenkant