Wij sprayen onze crèmes. Waarom doen we dat?

Een spray flacon gebruiken en het product op-sprayen doen wij niet voor niets. Het is een belangrijk aspect voor ons en het is zo specifiek en uniek, we hebben er zelfs een patent op. Een patent op het sprayen van crème!

Wij hebben een patent op onze samenstellingen en manier van sprayen van crème! En dat maakt onze producten bijzonder.

Het ontwikkelen van een crème in sprayvorm hebben we om meerdere redenen gedaan. Al jaren werd er gepraat over hoe belangrijk het was om goede hygiëne toe te passen, maar al jaren steken we onze vingers in een pot met crème zonder er eigenlijk bij na te denken. Zelfs als de pot door meerdere mensen gebruikt wordt.

Dus hygiëne was een belangrijk aandachtspunt, maar ook gebruiksgemak, veiligheid en een doseer mogelijkheid voor mama’s en papa’s. Omdat we toch een nieuwe basiscrème moesten gaan formuleren, waren naast deze aandachtspunten, hoge huidverzorgende en hydraterende eigenschappen voor de gevoelige baby en peuter huid ons uitgangspunt.

Zoals je weet is een lotion fijn omdat het lekker uit smeert en licht aanvoelt. Maar een lotion mist (vaak) heel wat aan voedende bestanddelen. Bestanddelen die de huid van jouw kindje juist wel kan gebruiken om de natuurlijke bescherming te kunnen behouden, zeker bij luieruitslag.

En je hebt vast ook wel ervaren dat een ‘normale’ crème te dik en vaak stug (en soms zelfs pijnlijk) is om uit te smeren op gevoelige babyhuid en billetjes.

Daar bovenop kan een dikke laag vette crème zelfs niet door de huid worden opgenomen. Je kindje blijft dan zitten met een vettige en plakkerige crème op de huid, die onder de crème broeierige en zelfs wat nattige blijft.

Daar gaat dan vervolgens kleding of een luier overheen. En dat kan ook weer tot roodheid, bultjes en luieruitslag leiden.

Hoe doen wij dat dan?

Wij werken met onze eigen unieke technologie (het patent) die het mogelijk maakt een crème (bijna elke crème) in sprayvorm te maken.

Je zal denken, dat is er toch al? Maar dat is niet zo. Als er al een verzorgingsproduct in een spray vorm te verkrijgen is, is dat geen crème maar een lotion. Of het is een spray die onder gas of luchtdruk wordt aangebracht.

Al onze huidverzorgingsproducten zijn echt volle, voedende crèmes. Crèmes waarin alle verzorgende en beschermende eigenschappen zijn behouden.

En tegelijkertijd zijn de producten zo licht en smeerbaar als een lotion, worden ze snel en goed opgenomen door de huid. Zonder afsluiting van de huid en de stugheid en het vettige, broeierige gevoel op de huid.

Dat is de kracht van onze producten

Wij gebruiken ook een hele specifieke verstuiver. Deze is samen met de samenstelling uniek voor ons. Deze unieke verstuiver zit op elke spray flacon en sprayt een perfect gedoseerd dun en verzorgend laagje crème op de huid. De spray flacon is met één hand te gebruiken en dat is natuurlijk ook heel handig, want je hebt daardoor altijd een hand vrij.

Je hoeft na het op-sprayen de crème niet meer uit te smeren of in te wrijven.

Dat mag natuurlijk wel… (want lekker smeren en vertroetelen is natuurlijk wel heel erg fijn) maar het hoeft niet.

En dat is bij heftige en pijnlijke luieruitslag en bij een schrale en gevoelige huid ook heel fijn voor je kleintje. Dan kun je in tijden van grote gevoeligheid van de huid optimale verzorging bieden zonder de huid extra te irriteren en belasten. Zodra de huid gekalmeerd is kun je weer naar hartenlust inwrijven en knuffelen!

Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
BillyBob & Pebbels

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!