Waarom aparte hand, voet en body verzorging voor baby & peuter? Nou, hierom…

Als ik in mijn kastje op de badkamer kijk, dan staan daar behoorlijk veel verzorgende producten in, zowel voor mij als voor mijn partner. Allemaal met een eigen functie en nut om onze huid te verzorgen. We hebben ze allemaal op de een of andere manier nodig, want we hebben ze namelijk zelf gekocht. En we zijn daar echt niet uniek in, want de meeste volwassenen hebben namelijk een eigen verzameling aan verzorgende producten. Iedereen naar eigen smaak en functie.

Toch is het dan raar dat wij met regelmaat de vraag krijgen waarom wij voor baby’s en peuters een apart product hebben voor de handjes, de voetjes en het lichaam. Alsof het pas belangrijk wordt als je volwassen bent of zelf kunt kopen.

Eén product voor alles is natuurlijk gemakkelijk. En je ziet en hoort ook regelmatig dat de algehele lichaamsverzorging vaak met één product gedaan wordt. Enerzijds vanuit het gemak en anderzijds omdat het lekker ruikt. Het betreft dan ook nog eens vaak een olie en dat is éigenlijk voor je kleintje niet zo heel erg fijn.

De huid van kleine kinderen is in de basis kwetsbaarder dan de huid van een volwassenen. Als deze niet goed verzorgd wordt, of verzorgd wordt met verkeerde producten, kan de ontwikkeling van de huid behoorlijk verstoord worden. Een (zeer) droge huid, schilfers, of andere vormen van huidproblemen openbaren zich pas later en dan is corrigeren vaak niet meer mogelijk.

Om die reden hebben wij als basis goede producten voor de kleine handjes, kleine voetjes en het lichaampje gemaakt. De producten verzorgen en hydrateren stuk voor stuk en de specifieke ingrediënten zijn toegevoegd om hun functie en het doel waarvoor ze gebruikt worden.

Het babyhuidje heeft nog niet allerlei poespas nodig om goed verzorgd te worden. Wij gebruiken geen in vet oplosbare vitamine, zoals A en E, en ook geen alcohol en parabenen in onze producten. De crèmes worden snel door de huid opgenomen, hydrateren goed en zijn niet vet.

Wij vinden een lekkere baby geur ook erg fijn; heerlijk als je je kleintje aan het knuffelen bent. Daarom hebben we Handiezzz, Footiezzz en Bodiezzz een heerlijk licht geurtje van zoete amandelen gegeven (om het knuffelen te ondersteunen).

Begin zo vroeg mogelijk met een goede verzorging van de huid van je kindje

Een vriendin van ons (veertiger) vertelde dat ze haar hele leven lang al dagelijks een voetcrème gebruikt omdat haar moeder haar voeten van jongst af aan al dagelijks insmeerde. Haar moeder vond het, naast het gebruik van een bodycrème, belangrijk om ook de voeten aparte verzorging te geven. Onze vriendin heeft deze gewoonte van haar moeder overgenomen en de huid van haar voeten is hierdoor altijd goed verzorgd.

Dergelijke verhalen ken je ook van bodycrème. (Judith gebruikt trouwens ook al sinds haar jeugd dagelijks bodycrème). En wie gebruikt er niet regelmatig een handcrème om droge handen mee te verzorgen?

Dus waarom zou je met deze ervaringen niet nu al voor de huid van je kindje gaan zorgen. De handjes en voetjes zijn al zo druk met van alles bezig en de buitenlucht en het regelmatig baden kunnen de huid alleen maar uitdrogen.

Voldoende redenen dus om jouw kindje eenzelfde ervaring al op jonge leeftijd mee te geven.

Gebruik de producten dagelijks na het baden omdat de huid juist dan de verzorgende ingrediënten goed kan opnemen. Vanwege de gemakkelijke spray-flacon kun je goed doseren en is het ook niet erg als je kindje naar het flesje grijpt. Er kan namelijk niks mee gebeuren. Zorg natuurlijk wel dat het transparante dopje weg is. Gooi het direct na het openen van het doosje weg, dan kan er niks per toeval mee gebeuren.

Fijn voor baby en handig voor mama: Bodiezzz,Handiezzz, en Footiezzz voor een heerlijk zacht baby huidje.

Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
BillyBob & Pebbels

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!