Luieruitslag? Welke producten gebruik je en wanneer?

Om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden ga ik even terug naar de basis, namelijk onze basis crème. Tijdens de ontwikkeling van ons BB&P concept was het doel om als basis voor zo veel mogelijk huidverzorgingsproducten een hoogwaardige crème te maken. En, deze crème moest als een mooie ‘mist’ gesprayd kunnen worden. Dit wilden we omdat we een aantal belangrijke product voordelen wilden bieden, zoals betere huidacceptatie, optimaal gebruiksgemak en optimale hygiëne.

Uiteindelijk is dit gelukt en is onze basis crème een rijke, intensief verzorgende, 100% hydraterende en absoluut huidvriendelijke crème geworden. De zorgvuldig geselecteerde en natuurlijke ingrediënten zorgen dan ook voor de volgende huidverzorgende eigenschappen:

 • snelle absorptie door de huid waardoor de huid kalmeert
 • bevordert snel het natuurlijk herstel van de huid
 • 24 uur hydraterend wat de vochtbalans van de huid hersteld
 • de huid wordt soepel, flexibel en zacht
 • helpt de huid te beschermen tegen kleine huid irritaties
 • sluit de huid niet af maar laat de huid juist op haar natuurlijke manier herstellen
 • is zeer huidvriendelijk en kan meerdere malen per dag en zo vaak als nodig gebruikt worden

De basis moet gewoon goed zijn

Het is altijd belangrijk om de huid goed te verzorgen. En dat kan al door bewuster producten te selecteren. Voor je handen gebruik je een niet vette goed verzorgende handcrème, voor je voeten een hydraterende eeltverzorgende voetencrème, voor je gezicht een rijke dag- en nachtcrème en voor je body kies je een voedende en hydraterende bodycrème. Je huid moet dus op de juiste manier verzorgd en gevoed worden om ‘gezond’ te kunnen blijven zodat de huid het lichaam de nodige bescherming kan blijven bieden.

Geen vettende ingrediënten

De basiscrème van onze BillyBob & Pebbels producten is dan ook een perfecte basis om de huid optimaal te hydrateren, te voeden en te verzorgen. De basiscrème bevat geen vettende ingrediënten, zoals petrolatum (vaseline) of paraffine, die de huid afsluiten waardoor de huid geblokkeerd wordt en niets op kan nemen. Vervolgens hebben we aan de verschillende producten ingrediënten toegevoegd om ze bij de diverse huidproblemen dubbel effectief te maken. Dat betekent de basis verzorging met daar bovenop de specifieke behandeling door bijvoorbeeld de toevoeging van zinkoxide als bescherming bij de Buttiezzz producten of menthol als verkoeling in Poxiezzz.

De verzorging van de baby billen

Op deze wijze hebben we ook Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense voor de verzorging van de baby billen ontwikkeld. Het komt nog al eens voor dat we de vraag krijgen welk product er gebruikt moet worden als een kindje al luieruitslag heeft. Ik vind dat moeilijk om te horen dat het kindje al luieruitslag heeft. Is er dan al die tijd, vóór het ontstaan van de luieruitslag, niets gebruikt om de huid te verzorgen of is desondanks toch luieruitslag ontstaan? De huid is op het moment van constateren van luieruitslag zo week, aangetast, kapot, kwetsbaar en pijnlijk dat het kindje daar veel last van heeft. Het is dus belangrijk om niet te lang te wachten met de goede verzorging van de babybillen, ook al is er nog niets te zien wat op luieruitslag lijkt.

Insmeren doet pijn

Een dikke laag vette stugge crème op de billetjes insmeren doet pijn. Die laag crème blijft op de huid liggen en sluit de huid alleen maar af. Die dikke stugge laag beschermt dan wel tegen de luierinhoud maar voegt aan de verzorging van de huid niets toe, omdat de crème niet door de huid kan worden opgenomen. Telkens als je dan bij een luierverschoning de billen schoon maakt, haal je de crème er weer af.

Begin daarom zo vroeg mogelijk met het gebruik van Buttiezzz Daily, omdat je dan start met een optimale huidverzorging en bescherming tegen de luierinhoud. Je helpt daarmee de huid vanaf het eerste moment in goede conditie te houden. Lees hier de blog: “Bij elke luier verschoning een billencrème gebruiken?

Wat is het verschil?

Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense zijn beiden samengesteld met als basis onze fijne en diep voedende basiscrème. Maar naast het optimaal verzorgen van de huid bieden ze, door de toevoeging van zinkoxide, ook bescherming tegen de luierinhoud, (de plas en poep). Naar mate de baby ouder wordt en de darmpjes steeds weer aan een ander voedingspatroon moeten wennen, wordt de ontlasting ook steeds anders. De ontlasting en de urine maken de huid kwetsbaar omdat de natuurlijke beschermlaag van de huid aangetast wordt.

Zinkoxide toegevoegd

Om die reden zit er in de beide Buttiezzz producten zinkoxide die een dun beschermlaagje op de huid aanbrengt. In Buttiezzz Daily zit voldoende zinkoxide om de huid bij elke luierverschoning opnieuw te beschermen. In Buttiezzz Intense zit extra zinkoxide om bij luieruitslag meer bescherming te geven, omdat het op dat moment nodig is.

Beide Buttiezzz producten hebben dus een dubbele werking;

 • ze geven een optimale ondersteuning aan de huid door de huid te voeden en te hydrateren,
 • en bieden de nodige bescherming tegen de luierinhoud

Wanneer gebruikt je nu de ene en wanneer de andere?

 • De namen van de producten zeggen het al; Buttiezzz Daily gebruik je dagelijks bij elke luierverschoning, zelfs al enkele weken na de geboorte. Want dan moet de huid van de billen al de nodige verzorging krijgen
 • Buttiezzz Intense gebruik je wanneer er intensieve verzorging en bescherming nodig is en dat is bij luieruitslag

PS: Je mag er natuurlijk voor kiezen om dagelijks Buttiezzz Intense te gebruiken omdat je continue die extra bescherming wil. Maar het belangrijkste blijft dat je zo vroeg mogelijk, dus al enkele weken na de geboorte, begint met verzorgen van de huid, om deze in optimale conditie te houden. Dan ben je zeker op de juiste manier bezig.

Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
BillyBob & Pebbels

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!