Buttiezzz Intense – bij luieruitslag

 7,45

(4 klantbeoordelingen)

Buttiezzz Intense bij luieruitslag

Bij luieruitslag en rode, gevoelige babybilletjes. Met extra zinkoxide.

Buttiezzz Intense babybillen spray is een intensief verzorgende crème met extra huidverzorgende eigenschappen en extra zinkoxide voor de behandeling van rode geïrriteerde billetjes en luieruitslag.

Bij luieruitslag helpt Buttiezzz Intense. Buttiezzz Intense met Calendula en Kamille, verzorgt, kalmeert en hydrateert de huid om het natuurlijke zelf herstellend vermogen van de huid te stimuleren, wat de huid in goede conditie houdt. Én de extra Zinkoxide die is toegevoegd, beschermt de huid intensiever tegen de invloed van de luierinhoud als er al rode en geïrriteerde billetjes zijn en bij luieruitslag.

Je hoeft de geïrriteerde huid niet aan te raken, omdat je deze crème er simpelweg op kunt sprayen.

Verzending is gratis vanaf € 20,-

Artikelnummer: FBNE501502 Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Buttiezzz Intense helpt bij luieruitslag en kalmeert de gevoelige, rode en geïrriteerde billetjes

Buttiezzz Intense met Calendula en Kamille extract, verzorgt, kalmeert, hydrateert en versterkt de huid van gevoelige, rode en geïrriteerde baby billetjes bij (beginnende) luieruitslag. De extra Zinkoxide in Buttiezzz Intense, helpt de babyhuid extra te beschermen tegen de invloed van de luierinhoud op de huid.

Bij de verzorging van de huid van de babybillen is het niet verstandig om zomaar van alles te gebruiken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de huid kan ‘blijven ademen’. Je kunt de huid beter niet afsluiten met een dikke laag crème of een vette crème. Het wekt de indruk dat de huid wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf door een vette laag aan te leggen, maar de huid wordt juist passief en week en krijgt geen lucht.

Tijdens de ontwikkeling van onze BillyBob & Pebbels producten hebben we hier rekening mee gehouden. Alle ingredienten zijn bewust gekozen om het meest ideale product voor de huid te maken en dat het ook gemakkelijk toe te passen is. Zo maakt de zinkoxide onderdeel uit van het geheel in Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense en kun je de producten gemakkelijk gebruiken.

Ook zijn er ingrediënten bewust niet gebruikt. Bij kleine kindjes is het nog niet nodig om in vet oplosbare vitaminen te gebruiken zoals vitamine E, omdat het kleine lijfje daar nog helemaal niks mee kan. Of ingrediëten die de huid uitdrogen. Dat is het voordeel als je producten in eigen huis door je eigen R&D lab, met mensen met jarenlange ervaring ontwikkelt worden. Dat maakt de producten uniek en speciaal. Onze crèmes zijn 24 uur hydraterend en huid herstellend. Een crème zonder poes pas die altijd toe te passen is. Dat wordt onderstreept door de testresultaten van een onafhankelijke lab en de vele reactie van gebruikers wereldwijd.

Buttiezzz Intense is ook met die kennis ontwikkeld, voelt heerlijk aan als een lotion, maar verzorgt als een crème. Èn de crème is ontwikkeld om te kunnen sprayen. Door met de unieke verstuiver de crème te sprayen kun je een dun gelijkmatige laagje op de huid aan te brengen. Je kunt tijdens het gebruik de hoeveelheid crème doseren, en dat is uniek.
Het sprayen van een crème is niet alleen praktisch maar ook hygiënisch, want vieze vingers komen niet in aanraking met de crème in de flacon, dus geen contaminatie/vervuiling mogelijk.

Buttiezzz Intense bevat Organic Calendula en Kamille extracten die helpen de huid te ontspannen en die het natuurlijke zelfherstellende vermogen van de huid bevorderen. Buttiezzz Intense wordt snel door de huid opgenomen. Na het aanbrengen is het niet nodig (mag natuurlijk wel) om de huid aan te raken of de crème in (de al pijnlijke huid) te wrijven.
Ondanks dat het vaak niet zichtbaar is, kan de huid al zodanig beschadigd zijn dat alles wat je er op aanbrengt pijn doet.

Maar ook bij onze crème zal de eerste paar keren een reactie van je kindje komen. De huid is namelijk beschadigd en erg gevoelig en de verzorgende crème moet eerst door de huid worden opgenomen, voordat deze de huid kan helpen bij het herstel. Het is de luieruitslag die dit veroorzaakt en daar moet je kindje doorheen helaas. Dus veel knuffelen en probeer de huid dan ook zo min mogelijk aan te raken.

Het advies is om bij rode billen en zeker bij luieruitsklag, Buttiezzz Intense bij elke luier verschoning te gebruiken. Gebruik voor de dagelijkse verzorging, als er nog geen klachten zijn Buttiezzz Daily.

Sprayen is wat ons betreft een must!

Een huilende baby, telkens wanneer er een luier verschoning is bij luieruitslag, is no fun! Niet voor hen en niet voor jou! Omdat onze crème in een pomp spray flacon zit met een speciale verstuiver, hoeft de crème niet ingewreven te worden en hoeft jij de oohhh zo gevoelige billetjes niet aan te raken om deze te verzorgen. Wat een opluchting en wat fijn voor je oogappeltje! En makkelijk en geruststellend voor jou. Mocht je de crème toch in willen smeren, dan voelt deze zo licht als een lotion wat gemakkelijk en soepel smeert.

Je kunt precies de juiste hoeveelheid crème gebruiken, dus geen overschot meer aan je vingers. Er kan ook geen vervuiling van de crème plaatsvinden, want (vieze) vingers komen nooit in aanraking met de crème in de flacon. Dat zorgt ervoor dat er geen (chemisch) conserveermiddel nodig is. En dat is weer beter voor de huid.

Erg zuinig in gebruik; 125 luierverschoningen met 1 flacon van 50 ml

Het flesje Buttiezzz Intense bevat 50 ml crème. Als je 2 keer per luierverschoning Buttiezzz Intense opsprayt, een keer links en een keer rechts, dan kun je zeker 125 luiers verschonen met slechts 1 flacon. De speciale verstuiver op het flesje verspreid de crème, als je een vegende beweging maakt tijdens het sprayen, als een mist over de huid. De huid wordt dan voldoende bedekt, terwijl er maar erg weinig crème gebruikt wordt. Een dikke laag is ook niet nodig. En door deze speciale manier van aanbrengen, gebruik je ook alles wat in het flesje zit. Je hebt nooit te veel aan je vingers of op de billen zitten. Je kunt goed doseren en verspreiden. Lekker zuinig dus.
Als het flesje leeg is, kun je alles, behalve ‘de kern’ van de verstuiver bij het plastic afval gooien, zodat het gerecycled kan worden. De verstuiver probeer je zoveel mogelijk van losse onderdelen te ontdoen, dus het spraykapje eraf, het buisje eraf, die kunnen dan bij het plastic en wat overblijft doe je bij het rest afval. Dit kan nog niet anders, omdat er metalen onderdeeltjes in de verstuiver zitten. Mogelijk veranderd dat nog in de toekomst.

Over luieruitslag

Veel baby’s krijgen een of meerdere keren luieruitslag. De oorzaak is meestal een combinatie van factoren en het openbaart zich meestal op specifieke momenten. Bijvoorbeeld bij een tijdelijk verminderde weerstand, een andere voeding, het doorkomen van een tandje… Telkens bij een gebeurtenis waarop het kleine lijfje, en dan vooral de darmpjes, moet reageren en waarvan het resultaat dan in de luier belandt.

De pH waarde van de poep is basisch en van urine is zuur, terwijl de pH waarde van de huid in het midden van die twee zit, zo rond de 5.5. Poep en urine zijn dus beiden slecht voor de huid en tasten de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Elke keer een heel klein beetje, steeds een beetje verder en het stopt niet. Want bij elke volle luier is het weer gebeurd, vooral als de inhoud lang tegen de huid aan blijft zitten.

Het gevolg is dat de huid telkens iets zwakker en weker wordt.

De ontlasting blijft ook steeds veranderen, vanwege de veranderende voeding en de reactie van de spijsvertering daarop. De combinatie van een steeds zwakker wordende huid en de veranderende ontlasting is niet ideaal.
Zeg maar de boosdoener voor het ontstaan van luieruitslag.

Luieruitslag zorgt ervoor dat de huid rood, geïrriteerd, beschadigd en zeer gevoelig wordt. Luieruitslag kent verschillende vormen en verschillende stadia. Je hebt zeer milde tot zeer ernstige vorm van luieruitslag en alles wat daartussen zit. In de beginfase kan de huid al onzichtbaar beschadigd zijn, terwijl je dit helemaal niet opmerkt. In ergste fase is de huid helemaal rood, super geïrriteerd, eventueel met bultjes en zelfs open gebarsten en kapot.

Als dat het geval is, dan is een bezoekje aan de huisarts wel aan te raden. Probeer dat niet zelf op te lossen. In bijna alle gevallen kan het aanraken van de huid of het aanbrengen van iets op de huid pijnlijk zijn voor de baby en het enige wat ze kunnen doen is het op een krijsen zetten. Ze kunnen namelijk nog niet anders. Luieruitslag kan gemakkelijk worden behandeld. Daarbij spelen consequente hygiëne, op tijd luier verschonen en op tijd de juiste verzorging aan de huid geven een belangrijke rol.

Buttiezzz Intense heeft de volgende huidverzorgende eigenschappen:

 • Verzacht en kalmeert de huid
 • Voedt en beschermt de huid
 • Houdt de huid elastisch
 • Bevordert het natuurlijke zelfherstellende vermogen van de huid
 • Hydrateert en herstelt de vochtbalans van de huid
 • Verzorgt de huid en wordt snel opgenomen door de huid
 • Helpt te beschermen tegen kleine huid irritaties
 • Is huidvriendelijk, kan zo vaak als nodig worden gebruikt
 • Is vrij van parabenen en toegevoegde kunstmatige geurstoffen

Even kort de voordelen van het gebruik van een pompspray op een rij

 • Handige 50 ml pompspray (géén gas of lucht toegevoegd)
 • Gemakkelijk sprayen met één hand, dus je hoeft je baby niet los te laten
 • Sprayt perfect een gedoseerd dun laagje
 • Je gebruikt de juiste hoeveelheid crème
 • Niet nodig om de crème in te wrijven en de gevoelige huid aan te raken
 • Hygiënisch; geen kans op (her)besmetting of vervuiling van het product
 • Kan hierdoor voor meer baby’s tegelijkertijd gebruikt worden

Ingrediënten

Aqua, Coco-Caprylate/Caprate, Zinc Oxide, Glycerin, Alkyl-alcohols, Alkyl Glucoside, Propylene Glycol, Cocoglycerides, Caprylyl glycol, Caprylhydroxamic acid, Chamomilla recutita (matricaria) flower extract, Calendula officinalis flower extract, Silica, Oleic Acid. Geen toegevoegde geurstoffen. Parabenen vrij.

NOTE: Alkyl-alcohol is geen alcohol zoals in je glas wijn! De alcohol die gebruikt wordt in dit product, en in allerlei andere cosmetische producten is een witte, stevige, wasachtige substantie en is geen alcohol. Om 100% duidelijk te zijn; vetalcoholen zijn absoluut niet irriterend en kunnen bijzonder nuttig zijn voor de huid.

Gebruiksaanwijzing

Goed schudden voor gebruik zodat de ingrediënten en de zinkoxide goed verdeeld worden. Zorg dat de huid vóór het sprayen schoon en droog is. Spray met een vegende beweging Buttiezzz Intense in een dun en gelijkmatig laagje op de huid. Het is wellicht nodig om één keer op het linker billetje en één keer op het rechter billetje te sprayen om de billetjes te bedekken, maar het is niet nodig om een dubbele laag aan te brengen. Buttiezzz Intense is namelijk effectiever wanneer het in één enkele dunne laag aangebracht wordt. De crème kan dan sneller door de huid worden opgenomen. De zinkoxide zal als een dun beschermend laagje op de huid achter blijven.

Zoals gezegd doet luieruitslag pijn, dus leidt je kleintje wel een beetje af, zodat hij/zij niet schrikt van het plotselinge sprayen van een relatief ‘koude’ crème. De temperatuur van de crème is namelijk ongeveer 25ºC, terwijl de huid na opening van de luier wel tegen de 40ºC aan kan zijn. Dat kan dus wel eens koud aanvoelen. En je baby kan dit nog niet anders aangeven dan te gaan huilen. Mocht de huid rood worden dan komt dit omdat de crème door de huid wordt opgenomen en aan het werk gaat.

Spray de crème vanaf ongeveer 5 tot 10 cm op de huid. Het is niet nodig om de crème in of uit te wrijven, maar het mag natuurlijk wel. Bij luieruitslag kan het wrijven helpen om je baby af te leiden en gerust stellen. Maar het is beter om de huid niet aan te raken. Gebruik Buttiezzz Intense bij elke luier verschoning.

Tip: het ‘onverwachte’ sprayen kan wat ‘koud’ aanvoelen op de warme en gevoelige huid en wellicht een schrikreactie teweegbrengen. Houd daarom contact met je kindje zodat zij/hij niet schrikt. Je kunt ook het flesje een beetje opwarmen in je handen.

4 beoordelingen voor Buttiezzz Intense – bij luieruitslag

 1. Denise

  Top product!
  Ik heb zo hekel aan billenzalfjes om het geviezerik je komt altijd handen te kort met verschonen en dan zit je hand ook nog onder de zalf.

 2. Samantha van der Vorst

  Zeer fijn product! Ook fijn om mee te geven naar het kdv.
  Niet allemaal met de vingers er aan maar gewoon sprayen en klaar!

 3. Jamie Wiebes

  Wat een fijn oplossing tegen pijnlijke billen! Als je billen zeer doen wil je niet dat iemand er aan zit. Door de handige spray hoef je het niet aan te raken en het ruikt lekker!

 4. Jeroen

  Perfect product voor de zachte baby billetjes.
  Nooit meer vieze handen en gesmeer met potten billencrème.
  De verpakking en de persoonlijke manier van het bezorgen staan mij zeer aan bij dit merk.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Ga naar de bovenkant