Cookie & Privacyverklaring van ForTunique B.V.

ForTunique B.V. is gevestigd aan de Lindenlaan 31C, 6584 AC  Molenhoek (LB) en verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De grondslag voor de verwerking van je persoonsgegevens is de overeenkomst die we samen aangaan, met als doel aan je verzoek om gegevens of producten toe te sturen te kunnen voldoen.

ForTunique B.V. is eigenaar van de volgende websites www.Fortunique.com, www.Sprayyourcream.com, www.ForteCare.nl en BillyBob&Pebbels.nl. We maken in dit document gebruik van ‘we/wij’ en ‘ons/onze’, waarmee we ForTunique of alle websites van ForTunique B.V. bedoelen.

ForTunique respecteert de privacy van alle bezoekers en gebruikers van haar websites en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Dit Cookie & Privacy beleid is opgezet voor alle websites van ForTunique. Niet alle informatie over gegevens verzameling is van toepassing op elke website. Het kan dus zijn dat onderstaande informatie te uitgebreid is voor de specifieke site die je nu bezoekt.

Wij gebruiken jouw gegevens, die je zelf aan ons verstrekt, om de overeenkomst die we samen aangaan na te kunnen komen, je bestelling en de betaling zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Maar ook, voor als dat echt nodig is je te kunnen bellen of e-mailen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. ForTunique zal jouw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen mits zij betrokken zijn bij het uitvoeren van jouw bestelling, zoals de betaaldienst en de gekozen bezorgdienst. Deze partijen zijn uiteraard verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen.

Jouw persoonlijke gegevens zijn veilig bij ForTunique

ForTunique waardeert het vertrouwen dat je in ons stelt en wij nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en zullen daarom uiterst zorgvuldig met jouw gegevens omgaan. We hebben passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Alle gegevens die je op de websites van ForTunique achterlaat worden bewaart op een Secure Server; één van de modernste technieken; de Secure Socket Layer. Er verschijnt een slotje in de URL balk wat aangeeft dat je veilig kunt surfen en winkelen. Als je de URL bekijkt, dan zie je ‘https’ staan. Je gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld.

ForTunique verwerkt de volgende gegevens:

  • Als we het in dit cookie & privacy beleid hebben over een bestelling, een gratis download of consumenten actie, bedoelen we een overeenkomst die je met ons aangaat.
  • Als je een bestelling plaatst, dus een overeenkomst met ons aangaat, hebben we jouw naam, adres, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig om de bestelling/de overeenkomst uit te voeren en jou van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Als je een contactformulier invult, vragen we je naam en emailadres om je een reactie te kunnen sturen op je vraag of opmerking.
  • Om het winkelen bij fortecare.nl / billybobenpebbels.nl zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan wij met jouw toestemming je persoonlijke gegevens op. Dit heeft als voordeel dat je deze gegevens niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen. In het door jouw aangemaakte fortecare / billybobenpebbels account slaan we altijd de door jou verstrekte informatie op.
  • De door jou ingevulde adresgegevens en eventueel emailadres en telefoonnummer delen wij met de bezorgdienst die zorgdraagt voor de bezorging van je bestelling. Je emailadres en telefoonnummer zijn alleen van toepassing als je op de hoogte gehouden wilt worden van de bezorgstatus van je pakket. Wil je dat niet, dan hoef je ze niet in te vullen.
  • Voer je een betaling uit, dan wordt je via onze site doorverwezen naar de ‘betaalprovider’ om de betaling/overeenkomst af te ronden.
    Voor de website van Fortecare.nl/billybobenpebbels.nl is dit Mollie. De gegevens die je bij de betaalprovider achterlaat vallen onder de privacyverklaring van de betaalprovider.
  • Met jouw toestemming gebruiken wij je gegevens om je te informeren over de ontwikkeling van de websites en over speciale aanbiedingen en acties. Als je hier niet langer prijs op stelt, kunt je ons dat laten weten via het contactformulier op de site.
  • Gegevens over het gebruik van onze sites en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze websites verder te ontwikkelen en te verbeteren. Zie ook de informatie bij “Cookies” en “Google Analytics”.
  • Als je besluit een recensie te schrijven, kunt je zelf kiezen of je jouw naam of andere persoonlijke gegevens toevoegt. We zijn benieuwd naar de meningen van onze bezoekers, maar behouden ons het recht reacties en opmerkingen, die niet aan onze sitevoorwaarden voldoen, niet te publiceren.
  • Als je reageert op een actie, prijsvraag, of je inschrijft voor een gratis product of nieuwsbrief, vragen wij je naam, adres en e-mailadres. Je geeft dan toestemming voor het gebruik van deze gegevens. Deze gegevens gebruiken we om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekent te maken en de respons op onze marketingacties te meten. Afhankelijk van de actie en de duur van de actie worden je gegevens bewaard. Mocht je jezelf uitschrijven, dan worden je gegevens verwijderd. Het kan enkele dagen duren voordat deze wijziging is doorgevoerd in onze systemen.
  • Alle online (e-mail) communicatie wordt bewaard op eigen beveiligde servers.

Bewaartermijn

ForTunique bewaart je gegevens niet langer dan de verplichte wettelijke termijn, dit kan oplopen tot 7 jaar, of langer dan strikt noodzakelijk is voor het realiseren van de doelstelling waarvoor je je persoonsgegevens bij ons achterliet. De gegevens in je (ForteCare) account worden tot 1 jaar na je laatste bezoek aan onze website door ons bewaard. Dus als er 1 jaar geen activiteit op je account heeft plaatsgevonden, dan wordt je account en daarmee ook je persoonsgegevens verwijderd.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevens verwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ForTunique en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid, of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek via het contact formulier op de desbetreffende website. Wij moeten natuurlijk wel weten of het verzoek ook echt van jou komt. Om er zeker van te zijn dat dit zo is, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Let op!: Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (Machine Readable Zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit weer ter bescherming van je privacy. ForTunique zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

ForTunique wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl of bij Online Dispute Resolution via deze link: http://ec.europa.eu/odr/.

Bijzondere of gevoelige persoonsgegevens

Anders dan de omschreven grondslag en doelstelling, zijn de activiteiten van ForTunique niet gericht op het verzamelen van bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens. Onze websites hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over minderjarige websitebezoekers, ook niet als ze hiervoor toestemming hebben van hun ouders of voogd. We kunnen echter helaas niet controleren of een bezoeker minderjarig is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Mocht u ondanks het voorgaande overtuigd zijn dat wij zonder toestemming bijzondere of gevoelige persoonlijke gegevens of gegevens over een minderjarige hebben verwerkt, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan verwijderen wij deze informatie.

ForTunique verkoopt jouw gegevens niet

ForTunique zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. ForTunique deelt alleen persoonsgegevens als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst/de bestelling, zoals de betaalprovider en de bezorgdienst. Uw persoonsgegevens op facturen worden op grond van wettelijke verplichtingen ook gedeeld en bewaard. Wij hebben met betrokken partijen een verwerkersovereenkomst gesloten om de veiligheid en vertrouwelijkheid van je persoonsgegevens te waarborgen. Onze medewerkers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die we gebruiken

Het is een wettelijke verplichting om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Bij je eerste bezoek zal dan ook je toestemming gevraagd worden door je een cookie & privacy melding te laten zien. Als je op akkoord klikt of besluit om je bezoek aan de website voort te zetten, geef je via een actieve handeling toestemming voor het plaatsen van cookies voor de doelen zoals uiteengezet in ons cookie & privacy beleid. Onze cookie & privacyverklaring kun je altijd onder aan iedere website vinden.

Soorten cookies

Op onze websites worden drie cookie types gebruikt: functionele cookies, analytics cookies en marketing cookies. Functionele cookies zijn cookies die nodig zijn voor het functioneren van een website. Analytics cookies zijn nodig om statistieken te verzamelen. Deze zijn versleuteld en anoniem. Analytics cookies en functionele cookies verzamelen dus géén persoonsgegevens. Marketing cookies verzamelen informatie over websitegedrag en zorgen ervoor dat voor jou relevante advertenties worden weergegeven. Hierbij worden diensten van derden gebruikt (Google, Facebook, LinkIn, YouTube, remarketing tags, pixl tags (web beacon) etc.)

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine stukjes informatie die bij je eerste bezoek door je browser worden opgeslagen op je computer, tablet of Smart Phone. Onze websites gebruiken cookies met een puur technische functionaliteit om je te herkennen bij een volgend bezoek. Cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen behouden blijven. Cookies stellen ons ook in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden als we dat willen.

Afmelden voor cookies

Je kunt altijd de reeds verleende toestemming heroverwegen en ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat.

Offline

Ook wanneer je offline gegevens met ons deelt is dit cookie & privacy beleid van toepassing en ga je akkoord met dit privacy beleid.

Google Analytics

Omdat we graag willen weten hoe bezoekers onze websites gebruiken en we aan de hand daarvan het gebruik van onze websites willen verbeteren, gebruiken we Google Analytics. Via onze websites worden daarom analytische cookies van Google geplaatst. De informatie wordt geanonimiseerd, dus jouw IP-adres wordt nadrukkelijk NIET gebruikt. We kunnen je niet persoonlijk herleiden.

Sociale Media

We willen het voor jou zo gemakkelijk mogelijk maken om specifieke content van de websites te delen via Social Media. Dit kan door middel van Social Media buttons op onze sites. Van de volgende Social Media kanalen hebben we buttons geplaatst; Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google Plus en YouTube. In de privacyverklaringen van deze Social Media kanalen kun je lezen hoe zij met jou privacy omgaan. Deze partijen zijn uiteraard verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de gegevens die je daar achterlaat.

Geautomatiseerde besluitvorming

ForTunique B.V. neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van ForTunique) tussen zit.

Betaal provider Mollie

Wij maken voor de afhandeling van jouw betalingen, in de web shop op ForteCare.nl, gebruik van de services van de betaal provider Mollie. In de privacyverklaring van Mollie, die te vinden is op de website www.mollie.com, kunt je lezen hoe Mollie met jouw gegevens om gaat.

MailChimp

Wij gebruiken voor onze consumenten website ForteCare.nl/BillyBobenPebbels.nl het mailprogramma MailChimp. Hiermee zijn wij in staat om nieuwsbrieven en persoonlijke (e)mails te sturen. Dat betekent dat MailChimp je naam en email adres opslaat op hun servers. De servers van MailChimp zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten. Onderaannemers waarmee MailChimp werkt bevinden zich in Australië en dienen zich te houden aan de Australische Privacywet met betrekking tot de overdracht of opslag van persoonlijke gegevens in het buitenland.

Facebook

Als je hebt aangegeven onze nieuwsbrief te willen ontvangen, of je hebt gebruik gemaakt van een van de gratis acties of inschrijvingen, dan kunnen wij een email adres gebruiken voor retargeting van Facebook advertenties. Wij uploaden dan email adressen voor een doelgerichte advertentiecampagne op Facebook. Wil je niet dat jouw email adres voor dit doel aan Facebook wordt doorgegeven, geef dit dan aan ons door.

Meer informatie over het privacybeleid van Facebook vind je in je account op Facebook. Jouw gegevens kunnen door Facebook worden doorgegeven naar de Verenigde Staten. Ook deze doorgifte van gegevens gebeurt op grond van het EU-VS Privacy Shield Framework.

Veranderingen

Deze cookie & privacy verklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op onze websites. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen op de websites kunnen leiden tot wijzigingen in deze cookie & privacy verklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze verklaring te raadplegen als je op de hoogte wilt blijven.

Onze cookie & privacy verklaring is met de meeste zorg en beschikbare informatie opgezet. Indien je nog vragen hebt over de cookie & privacy verklaring van ForTunique, dan kun je een e-mail sturen via ons contactformulier, naar info@fortunique.com of bellen met ForTunique via +31 24 675 4003. We helpen je verder als je informatie nodig hebt over jouw gegevens of als je deze wilt wijzigen. Je hebt nadrukkelijk het recht op correctie van jouw gegevens. Wanneer wijziging van onze privacy verklaring nodig mocht zijn, dan vind je op deze pagina altijd de meest recente informatie.