We verkopen geen luiers. Maar wat we wel verkopen is iets dat beschermt tegen wat er in de luier gebeurt.

Biekos wie lof joe,
Christian & Judith

Mam! Pap! Je zit hier goed hoor!

Ben jij de mama of papa van een baby of peuter met luieruitslag of een (extra) droge en geïrriteerde huid? Dan zit je hier goed!
Want onze BillyBob & Pebbels producten zijn speciaal gemaakt voor de jonge en tere baby huid en baby billetjes. Met de hele BB&P producten lijn kun jij doelgericht, dagelijks de (extra) gevoelige, droge, trekkerige, schrale en geïrriteerde huid & billetjes van je lieve kleine poeperd verzorgen. En dan ook nog eens op zo natuurlijk mogelijke manier! En ja, sinds kort hebben we 2 producten aan de lijn toegevoegd voor mama’s. Gewoon omdat mama’s handen en body ook wel extra in de watten gelegd mogen worden.
Geniet ervan!

Biekos wie lof joe!

Waterpokken- jeukende en geïrriteerde huid-poxiezzz-billybobpebbels

BillyBob & Pebbels

Wij zijn Christian & Judith en wij hebben voor de BillyBob & Pebbels producten lijn specifiek gekozen voor een product samenstelling die heel gericht en intensief de jonge huid verzorgt en kalmeert. Zonder toevoegingen die er niet in thuis horen; dus geen parabenen of andere conserveermiddelen en geen allergenen. Dus afgestemd op Baby & Peuter + Body & Billen.

De huid kalmeren is vooral bij baby’s en peuters van groot belang en erg prettig. Die kleintjes kunnen meestal nog maar op één manier aangeven dat ze ergens last van hebben en dat is huilen of krijsen. Ze weten ook niet dat krabben de huid alleen maar meer verstoort en het probleem verergert. Daarom hebben al onze BB&P producten de eigenschap om allereerst de huid te hydrateren en tot rust te brengen zodat er niet meer gekrabd wordt en er geen nieuwe korstjes meer ontstaan. En kalmeren geeft al de eerste verlichting!

Als tweede is het zaak om de huid zacht en soepel te maken (en te houden) en om de huid de kans te geven om het herstel proces in gang te zetten. Dat geeft de baby of peuter en mama & papa rust!

De huid moet kunnen herstellen.
Ja, ook die van jouw kleintje

Natuurlijk zouden we willen dat onze producten het probleem van een droge en gevoelige huid bij de bron geheel op zouden kunnen lossen! Dat is niet mogelijk want een huid probleem is niet op te lossen met een crème-pje hier en daar. Maar wat onze crèmes wél kunnen doen is de huid de verzorging geven die het nodig heeft om zoveel mogelijk verlichting te bieden en om zélf te kunnen herstellen.

Elke huid heeft een zelfherstellend vermogen en zelf herstel kun je bespoedigen door de huid rust te geven, intensief te voeden en optimaal te hydrateren. En in het geval van jouw kleintje… niet met overdaad en (te) veel maar simpelweg kwalitatief en consequent.

Wij steken onze handen in het vuur voor onze BB&P producten en we vinden het fijn om onze kleine maar fijne producten lijn met jou en jouw kleintje te mogen delen.

Luieruitslag-gevoelige, rode en geïrriteerde billetjes-buttiezzz-billybobpebbels

Ingrediënten geselecteerd op bewezen kwaliteit

Een extra droge, schrale en gevoelige huid is al lastig genoeg. En al helemaal voor je kleintje. Daarom vinden wij het belangrijk om de huid niet ‘meer’ te belasten dan nodig is. Geen zweverig verhaal… niks geitenwollen sok… Gewoon realistisch en wat hoort bij deze tijd! Want het kan echt anders! Wij willen alleen het beste voor onszelf en voor onze kinderen. Daar hoort ook goede en bewuste huidverzorging bij. En niet de huidverzorging die ruikt naar karton of gras. Maar huidverzorging die naast een intensief voedende en hydraterende werking ook nog eens aangenaam, lekker, hygiënische en handig in gebruik is.

We schreven er hierboven al even over (en waar we ook nog eens super trots op zijn) is dat we al onze producten zoveel mogelijk ‘groen’ hebben kunnen maken! Al onze producten zijn gemaakt zonder allergenen, parabenen, conserveermiddelen of toegevoegde kunstmatige kleurstoffen.

Bewust & Hygiënisch

Het gebruik van crème uit een tube of pot verhoogt het risico op contaminatie (vervuiling) van de inhoud van de pot en de kans op herbesmetting. Dat is logisch en dat komt omdat de pot of tube dagelijks open en dicht gaat en we met onze “vieze vingers”, waar eigenlijk altijd wel bacteriën op zitten, de inhoud van de pot of het tuitje van de tube aanraken en daardoor een dagelijkse dosis bacteriën achterlaten. Dat smeer je dan later weer samen met de crème op je huid…
Die bacteriën… daar komen we niet onder uit en is ook geen probleem, maar dat betekent wél dat er conserveermiddelen in een tube of pot moeten zitten om te zorgen dat de inhoud van de pot of tube wordt beschermd en onze bacteriën zich niet al te thuis gaan voelen en volop gaan vermenigvuldigen. Geen ramp hoor… we overleven dat wel. Maar wat is de toegevoegde waarde van die conserveermiddelen voor de huid? Vindt onze (gevoelige) huid al deze toevoeging fijn en heeft ze er iets aan?
Dus het zou fijn zijn als het zonder kan, toch?

Moraal van dit verhaal

Wat is nou de moraal van dit verhaal over bederf en bacteriën? Het was voor ons een belangrijke reden om te gaan werken zónder parabenen, conserveermiddelen of toegevoegde kunstmatige kleurstoffen. Ook de keuze voor allergenen vrije ingrediënten was bewust. Een crème in een pompspray flacon (hier hebben wij trouwens een patent op) is de oplossing! Want hierdoor zijn de bovengenoemde toevoegingen in onze body & billen producten hélémaal niet nodig.

Waarom niet, vraag je je nu af? Nou, al onze crèmes zitten in een pompspray flacon. Deze flacon maak je nooit open en de inhoud van de flacon raak je nóóit met je vieze vingers aan. De verstuiver laat ook geen crème achter.

Een bewuste keuze en heel hygiënisch dus! We weten zeker dat we hier veel mama’s en papa’s blij mee maken!

Waterpokken-poxiezzz-luieruitslag-buttiezzz-billybobpebbels

Oh wacht, nog meer te lezen…
Wij sprayen onze crèmes!

Een spray flacon gebruiken en het product op-sprayen doen wij niet voor niets. Het is een belangrijk aspect voor ons en het is zo specifiek en uniek, we hebben er zelfs een patent op, zoals gezegd. Een patent op het sprayen van crème!

Wij hebben een patent op onze samenstellingen en manier van sprayen van crème! En dat maakt onze producten bijzonder.

Het ontwikkelen van een crème in sprayvorm hebben we om meerdere redenen gedaan. Al jaren werd er gepraat over hoe belangrijk het was om goede hygiëne toe te passen, maar al jaren steken we onze vingers in een pot met crème zonder er eigenlijk bij na te denken. Zelfs als de pot door meerdere mensen gebruikt wordt.

Dus hygiëne was een belangrijk aandachtspunt, maar ook gebruiksgemak, veiligheid en een doseer mogelijkheid. Omdat we toch een nieuwe basiscrème moesten gaan formuleren, waren naast deze aandachtspunten, hoge huidverzorgende en hydraterende eigenschappen voor de gevoelige baby en peuter huid ons uitgangspunt.

Lotion vs. crème

Zoals je weet is een lotion fijn omdat het lekker uit smeert en licht aanvoelt. Maar een lotion mist (vaak) heel wat aan voedende bestanddelen. Bestanddelen die de huid van jouw kindje juist wel kan gebruiken om de natuurlijke bescherming te kunnen behouden, zeker bij luieruitslag.

En je hebt vast ook wel ervaren dat een ‘normale’ crème te dik en vaak stug (en soms zelfs pijnlijk) is om uit te smeren op gevoelige babyhuid en billetjes. Daar bovenop kan een dikke laag vette crème zelfs niet door de huid worden opgenomen. Je kindje blijft dan zitten met een vettige en plakkerige crème op de huid, die onder de crème broeierige en zelfs wat nattige blijft. Daar gaat dan vervolgens kleding of een luier overheen. En dat kan ook weer tot roodheid, bultjes en luieruitslag leiden.

Hoe doen wij dat dan?

Wij werken met onze eigen unieke technologie (het patent) die het mogelijk maakt een crème (bijna elke crème) in sprayvorm te maken.

Je zal denken, dat is er toch al? Maar dat is niet zo. Als er al een verzorgingsproduct in een spray vorm te verkrijgen is, is dat geen crème maar een lotion. Of het is een spray die onder gas of luchtdruk wordt aangebracht.

Al onze huidverzorgingsproducten zijn echt volle, voedende crèmes. Crèmes waarin alle verzorgende en beschermende eigenschappen zijn behouden.

En tegelijkertijd zijn de producten zo licht en smeerbaar als een lotion, worden ze snel en goed opgenomen door de huid. Zonder afsluiting van de huid en de stugheid en het vettige, broeierige gevoel op de huid.

Luieruitslag-gevoelige, rode en geïrriteerde billetjes-buttiezzz-billybobpebbels

Dat is de kracht van onze producten

Wij gebruiken ook een hele specifieke verstuiver. Deze is samen met de samenstelling uniek voor ons. Deze verstuiver zit op elke spray flacon en sprayt een perfect gedoseerd dun en verzorgend laagje crème op de huid. De spray flacon is met één hand te gebruiken en dat is natuurlijk ook heel handig, want je hebt daardoor altijd een hand vrij.

Je hoeft na het op-sprayen de crème niet meer uit te smeren of in te wrijven. Dat mag natuurlijk wel… (want lekker smeren en vertroetelen is natuurlijk wel heel erg fijn) maar het hoeft niet. En dat is bij heftige luieruitslag en bij een schrale en gevoelige huid ook heel fijn voor je kleintje. Dan kun je in tijden van grote gevoeligheid van de huid optimale verzorging bieden zonder de huid extra te irriteren en te belasten. Zodra de huid gekalmeerd is kun je weer naar hartenlust inwrijven en knuffelen!

Gratis kleurplaten! Hier kun je ze direct downloaden!
Pak ze mee voor vanmiddag!

Klik hier voor de kleurplaten!

We maken van élk pakketje een feestje in een doosje!

We hopen dat onze pakketjes met een lach worden geopend en dat onze producten met plezier worden gebruikt. En, we hopen op veel blije baby’s en peuters met gezonde en super zachte huidjes en billetjes!

 BillyBob & Pebbels