Een perfect gedoseerd laagje crème? Wat betekent dat eigenlijk?

Wanneer we de voordelen van onze spray crèmes opsommen, benoemen we ook “sprayt een perfect gedoseerd laagje crème.

Nogal een uitspraak — en wat bedoelen we daar nou eigenlijk mee? Want hoe kun je nou een crème doseren? Crèmes zitten meestal in een potje, tube of fles en hoe weet je dan wat de juiste — en zelfs perfecte — dosering is.

Ik neem eerlijk gezegd zelf vaak te veel crème uit een potje of tube. Ik ben dan óf heel erg lang aan het smeren óf houdt crème over. Ook best wel zonde eigenlijk — want meer crème gebruiken dan nodig is hoeft niet — en heeft trouwens ook helemaal geen aanvullende en toegevoegde waarde.

Maar even terug…

Onze BillyBob & Pebbels huidverzorgingsproducten zijn ook crèmes.

Echter, onze crèmes zitten in een flacon met een pompspray — ook wel verstuiver genoemd.

Er is geen gas of lucht in de flacon toegevoegd, dus de flacon staat niet onder druk. Om te kunnen sprayen hebben wij de crèmes op een speciale manier moeten samenstellen.

Crèmes zijn namelijk van nature te dik om te kunnen sprayen. Dus hebben we een speciale formule ontwikkeld om crèmes spraybaar te maken — met daarbij de voorwaarde dat de crèmes wél hun unieke en rijke huidverzorgende eigenschappen zouden behouden. En dat is ons gelukt en daar hebben we uiteindelijk ook een uniek patent op gekregen.

🤠

Als je een van onze crèmes op-sprayt, dan voelt deze heerlijk licht aan — een beetje als een lotion — ook bij het insmeren. Maar eenmaal opgenomen door de huid gaan de huidverzorgende eigenschappen als een rijke crème hun werk doen. De huid wordt 24 uur gehydrateerd en het huid herstel wordt gestimuleerd.

Als je de specifieke huidverzorgende producten zoals Bodiezzz, Handiezzz en Footiezzz hebt gebruikt gaat je huid heerlijk zacht aanvoelen en ruik je de heerlijk subtiele geur van zoete amandelen.

Maar dat perfecte doseren — hoe gaat dat dan?

Naast het ontwikkelen van onze speciale crème formule — het spraybaar maken met behoud van alle huidverzorgende eigenschappen — hebben we ook de verstuiver voor op de flacon met de grootste zorg ontwikkelt en uitgekozen. Elke keer als je de verstuiver helemaal induwt, komt er 0,2 ml crème uit de flacon.

Omdat je vanwege onze unieke samenstelling weinig crème nodig hebt, kun je op die manier steeds voldoende crème uit de sprayflacon halen zonder crème over te houden; perfect doseren dus.

Een dunne laag crème is trouwens ook beter en ook veel effectiever — hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. In het begin zal dit nog wel even wennen zijn, omdat je nu eenmaal gewend bent een bepaalde hoeveelheid — meestal te veel — uit een potje of tube te halen.

Maar al snel zal je aan de verstuiver en de hoeveelheid gewend zijn en zal je merken hoe zuinig onze crèmes in pompspray flacon zijn. Je kunt beter nog een beetje extra nemen mocht dat nodig zijn, dan overhouden.

Belangrijke voordelen bij het gebruik van onze Buttiezzz

Het doseren van de crème heeft grote voordelen bij het gebruik van onze Buttiezzz Daily (preventief) en Buttiezzz Intense (bij luieruitslag).

Je kunt — door met een ‘vegende’ beweging de crème op de baby billen te sprayen — de huid in één keer goed bedekken. Je hoeft hierna de huid niet meer aan te raken.

Het dunne, perfect gedoseerde laagje crème zorgt ervoor dat de huid de crème snel kan opnemen, zonder af te sluiten en het herstel kan gaan ondersteunen en dat de zinkoxide een flinterdun beschermlaagje kan vormen.

Bij een kapotte huid door luieruitslag kan de opname van de crème wel wat gevoeliger zijn dan wanneer je puur en alleen een vette crème gebruikt. Dat komt omdat die vette crème alléén maar afdekt en niét zorgt voor ondersteunend herstel.

Het ‘afdekken’ kan de huid trouwens ook ‘nat/week’ houden waardoor de huid uiteindelijk nóg kwetsbaarder wordt. Met het gebruik van een vette crème kun je ook nog eens de aanwezig bacteriën op de huid insluiten. Allemaal zaken die je niét wil.

Wat belangrijk is is om je kleintje zo snel mogelijk van de luieruitslag af helpen. Dat is een lastige fase — maar Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense zullen je daar zeker bij helpen. Deze 2 producten zijn hier speciaal voor ontwikkeld en zorgen ervoor dat de luieruitslag verdwijnt en dat de huid weer sterk en gezond kan worden. Lees daarover ook maar eens de blog “Babybillen Actieplan” op onze site.

2 extra bijkomende voordelen

Een dun gedoseerd laagje crème aanbrengen met een verstuiver heeft trouwens ook als voordeel dat je niet met je handen aan de inhoud van de flacon zit — er zitten namelijk altijd bacteriën op je handen. Hierdoor blijf je altijd een heerlijk schone en frisse crème gebruiken.

En, er zijn ook geen chemische conserveermiddelen nodig om de crème tegen bacteriën te beschermen. En dat is weer beter voor je huid.

Het perfect doseren i.c.m. het gebruik van een schone, frisse crème bevorderen de hygiëne — wat erg belangrijk is bij het goed behandelen van luieruitslag. Het gebruik van Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense zijn dan ook een goede en fijne keuze voor de verzorging, behandeling en herstel van de babybillen.

Wil je Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense in huis halen? Maak dan gebruik van een van onze handige combi-pakketten. Goed om altijd in huis te hebben én voor een heel aantrekkelijk prijsje.

Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
BillyBob & Pebbels

PS: Alle voordelen van het doseren en niet aanraken zijn natuurlijk ook heel erg van toepassing bij het gebruik van onze Poxiezzz.

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!