Een perfect gedoseerd laagje crème? Wat betekent dat eigenlijk?

Wanneer we de voordelen van onze spray crèmes opsommen, noemen we ook “Sprayt een perfect gedoseerd laagje crème.” Maar wat bedoelen we daar nou eigenlijk mee? Nogal een uitspraak, want hoe kun je nou een crème doseren? Crèmes zitten meestal in een potje, tube of fles en je hoe weet je dan wat de juiste, en zelfs perfecte, dosering is.

Ik neem, net als de meeste mensen overigens, vaak te veel crème uit een potje of tube. Ik ben dan of heel erg lang aan het smeren of houdt crème over, wat verdwijnt op een handdoek of zo. Best wel zonde eigenlijk.

Onze Billybob & Pebbels huidverzorgingsproducten zijn crèmes. Deze crèmes zitten in een flacon met een pompspray, ook wel verstuiver genoemd. Er is geen gas of lucht in de flacon toegevoegd, dus de flacon staat niet onder druk. Om te kunnen sprayen hebben wij de crèmes op een speciale manier moeten samenstellen. Crèmes zijn namelijk te dik om te kunnen sprayen. Dus moesten we een speciale formule ontwikkelen om ze spraybaar te maken, waarbij de crèmes natuurlijk wel de unieke huidverzorgende eigenschappen zouden behouden. En dat is zeker gelukt en daar hebben we uiteindelijk dan ook een patent op gekregen.

Als je een van onze crèmes op je hand sprayt, dan voelt deze heerlijk licht aan als een lotion, ook bij het insmeren. Maar eenmaal opgenomen door de huid gaan de huidverzorgende eigenschappen als een rijke crème hun werk doen. De huid wordt 24 uur gehydrateerd en het huid herstel wordt gestimuleerd.

Als je de specifieke huidverzorgende producten, zoals Bodiezzz, Handiezzz en Footiezzz, hebt gebruikt gaat de huid heerlijk zacht aanvoelen en ruik je de heerlijk subtiele geur van zoete amandelen.

Perfect doseren. Hoe dan?

We hebben tevens de verstuiver op de flacon met de grootste zorg ontwikkelt en uitgekozen. Elke keer als je de verstuiver helemaal induwt, komt er 0,2 ml crème uit de flacon. Omdat je vanwege de unieke samenstelling weinig crème nodig hebt, kun je op die manier steeds voldoende crème uit de sprayflacon halen zonder over te houden; perfect doseren dus.

Een dunne laag crème is meestal ook beter om effectief te kunnen zijn. In het begin zal dit nog wel even wennen zijn, omdat je nu eenmaal gewend bent een bepaalde hoeveelheid, meestal te veel, uit een potje of tube te halen. Maar al snel zal je aan de verstuiver en de hoeveelheid gewend zijn en zal je merken hoe zuinig onze crèmes in pompspray flacon zijn. Je kunt beter nog een beetje extra nemen als dat nodig blijkt, dan overhouden.

Belangrijke voordelen bij het gebruik van Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense

Het doseren van de crème heeft vooral zijn voordelen bij het gebruik van Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense, voor de baby billen. Je kunt, door met een ‘vegende’ beweging de crème op de billen te sprayen, de huid in een keer goed bedekken. Je hoeft hierna de huid niet meer aan te raken.

De dunne, perfect gedoseerde laag crème zorgt ervoor dat de huid de crème snel kan opnemen en dat de zinkoxide een dun beschermlaagje kan vormen. Bij een kapotte huid door luieruitslag kan de opname van de crème wel gevoeliger zijn dan wanneer je een vette crème gebruikt. Dat komt omdat die vette crème alleen maar afdekt en niet zorgt voor een snel herstel. Dit afdekken kan de huid ook ‘nat/week’ houden waardoor de huid uiteindelijk nog kwetsbaarder wordt. Met het gebruik van een vette crème kun je ook nog eens de aanwezig bacteriën op de huid insluiten. Allemaal zaken die je niet wil.

Het enige wat je wilt is je kleintje zo snel mogelijk van de luieruitslag af helpen. Dat is een lastige fase, maar je moet even doorzetten. Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense zullen je daarbij helpen, gewoon omdat ze hier speciaal voor ontwikkeld zijn.

Bijkomend voordeel

Een dun gedoseerd laagje crème aanbrengen met een verstuiver heeft ook als voordeel dat je niet met je handen (er zitten namelijk altijd bacteriën op) aan de inhoud van de flacon zit. Hierdoor blijf je altijd een heerlijk frisse crème gebruiken. Er zijn dan ook geen chemische conserveermiddelen nodig om de crème tegen bacteriën te beschermen. En dat is weer beter voor je huid.

Het doseren en het gebruik van een frisse crème bevorderen de hygiëne wat erg belangrijk is bij het behandelen van luieruitslag. Het gebruik van Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense zijn dan ook een juiste keuze voor de verzorging en behandeling van baby billen.

PS: Alle voordelen van het doseren en niet aanraken zijn natuurlijk ook heel erg van toepassing bij het gebruik van Poxiezzz.

Tot de volgende blog!
BillyBob & Pebbels

Gratis kleurplaten! Hier kun je ze direct downloaden!
Pak ze mee voor vanmiddag!

Klik hier voor de kleurplaten!

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!