“Zijn Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense eigenlijk wel vet genoeg?”

Dit is de vraag aan ons van de lieve mama van kleine Joep.

Mama Inge vertelde ons dat ze het idee had dat Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense niet vet genoeg zijn. Ze gaf aan dat ze het ‘vette gevoel’ gewend was van andere producten die ze in het verleden heeft gebruikt.

Ons antwoord op haar vraag willen we graag met jou delen omdat wij daar toch heel anders tegenaan kijken.

Want, weet je wat het is… een vette crème sluit de huid af en biedt totaal geen verzorging aan de huid.

En da’s niet handig — en al helemaal niet bij luieruitslag, beginnende luieruitslag of een gevoelige huid. Want (ook jonge) huid moet op de juiste manier verzorgd en gevoed worden om gezond te kunnen blijven en het lichaam de nodige bescherming kan blijven bieden.

Dus een vette crème is niet de beste optie. Je legt namelijk alleen maar een laagje vet op de huid, verder niets. En vet houdt trouwens ook alles tegen — dus ook de verzorgende ingrediënten van een product (als die er überhaupt inzitten).

🤨

Wat doen wij dan

Nou, wij hebben een ‘basiscrème’ die we in onze BillyBob & Pebbels spray-bare producten gebruiken. En deze basiscrème is speciaal geformuleerd om de huid optimaal te hydrateren, te voeden en te verzorgen.

De basiscrème bevat geen vettende ingrediënten — zoals petrolatum (vaseline) of paraffine die de huid afsluiten en waardoor de huid geblokkeerd wordt en niets op kan nemen.

Dus dat is al een hele fijne en belangrijke basis

Vervolgens hebben we aan deze basiscrème aanvullende voedende en herstellende ingrediënten toegevoegd om de verschillende producten dubbel zo effectief te maken.

Dat betekent dat wij altijd de basis verzorging hanteren met daar bovenop de specifieke aanvulling die het product fijner, effectiever of beter beschermend maakt.

Denk daarbij aan de toevoeging van zinkoxide als bescherming bij de Buttiezzz producten of menthol als verkoeling in Poxiezzz.

De huid neemt geheel op

En omdat wij met onze basiscrème werken kunnen en worden de aanvullende verzorgende ingrediënten ook geheel door de huid opgenomen om van binnenuit de huid te ondersteunen in het herstel.

En dat is key

Want, als onze crème ook vet zou zijn, zouden de ingrediënten nooit door de huid kunnen worden opgenomen. En dan kan de huid dus ook niet voldoende herstellen.

De dubbele werking van Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense

Onze basiscrème — die in beide Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense zit — verzorgd, hydrateert en regenereert (hersteld) de huid. Dat is standaard en dat gebeurt als eerste omdat de huid de crème absorbeert.

Aanvullend hebben wij zinkoxide toegevoegd in verschillende gradaties. Zinkoxide zorgt voor een flinterdun beschermlaagje wat de huid beschermt tegen de luierinhoud.

De combinatie van onze basiscrème en de zinkoxide in verschillende gradaties zorgt ervoor dat Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense een dubbele werking kunnen geven.

Je kunt je dan ook wel voorstellen dat wanneer je bij elke luier wisseling Buttiezzz Daily gebruikt, de huid steeds weer ondersteund en beschermd wordt.

En mocht er toch luieruitslag ontstaan — want dat weet je gewoon echt niet van tevoren — dan kun je overschakelen naar Buttiezzz Intense voor intensievere bescherming.

Beide producten zijn op elkaar afgestemd, kunnen afwisselend gebruikt worden en zijn vrij van parabenen en allergenen.

En dat is voor de jong baby en peuter huid wel zo fijn.

Wil je Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense veilig en snel in huis hebben kijk dan eens naar ons fijne combi-pakket. Super handig en voor een mooi prijsje.

Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
BillyBob & Pebbels

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!