Buttiezzz Babybillen sprays

Buttiezzz babybillen sprays zijn speciaal ontwikkeld voor de verzorging van de babybillen tot en met luieruitslag aan toe. Dus van de normale dagelijkse verzorging van de billen bij elke luierverschoning, tot het gebruik bij de heel vervelende en zeer gevoelige luieruitslag. De producten zijn zodanig ontwikkeld dat ze gemakkelijk zijn in gebruik, de huid verzorgen en tegelijkertijd tegen de luierinhoud beschermen. De crèmes bevatten geen alcohol, parabenen of andere conserveermiddelen en geen allergenen.

Net even anders

Dit is de eerste blog in de reeks van product blogs. In deze product blogs ga ik in het kort al onze producten even voorstellen. Op een andere manier dan dat je al op de website kunt lezen. Natuurlijk zal er wel wat voorbij komen wat je mogelijk al gelezen hebt, maar ik ga hier en daar wat dieper in op bepaalde aspecten.

Zoals je in het intro al hebt kunnen lezen, ga ik in deze eerste blog het over de babybillen sprays hebben; Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de verzorging van de babybillen.

Luieruitslag versus verzorging

Helaas wordt er meestal alleen maar aandacht gegeven aan luieruitslag. En dat is zo jammer, omdat je kindje dan al een behoorlijke tijd last heeft van gevoelige billen. Want namelijk bij elke volle luier wordt de huid ‘aangetast’.

De ontlasting en urine in de luier zit tegen de huid aan. Ontlasting en urine zijn vochtig, en lange tijd vocht tegen de huid, maakt de huid week. Dus hoe langer dat dit gebeurt, hoe slechter dit voor de huid is. Daarnaast zitten er stoffen in de ontlasting en urine die de beschermlaag van de huid aantasten en dat terwijl de huid nog niet helemaal ontwikkeld is.

Dus de huid heeft een goede verzorging nodig. En het beste is het om die verzorging bij elke luierverschoning te geven. Want keer op keer wordt de huid aangetast en is deze nog niet hersteld van de vorige portie ontlasting.

Als je te lang wacht, gaat de huid kapot en wordt deze steeds gevoeliger. En als er uiteindelijk luieruitslag ontstaat, dan heeft je kindje daar enorm last van, en jij dus ook. Dus er ligt een heel traject voorafgaand aan luieruitslag om aandacht aan te geven.

Alleen bescherming

Kies je voor alleen bescherming, door bijvoorbeeld een vette laag aan te leggen, dan is de kans erg groot dat de huid nog weker en kwetsbaarder wordt. Je sluit de huid namelijk af, waardoor deze niet meer kan ademen. Deze vette laag houdt de luierinhoud wel goed tegen, maar het stimuleert de huid niet. En omdat het al erg broeierig in de luier wordt, is afsluiten van de huid niet bevorderlijk voor de weerbaarheid van de huid. En als de huid niet optimaal schoon is gemaakt, kunnen er zelfs aanwezige bacteriën in de vette laag worden ingesloten en dat wil je ook niet hebben.

Waar komt die luieruitslag eigenlijk vandaan?

Er wordt veel gesproken en geschreven over luieruitslag. Er zijn allerlei theorieën over en er worden héél veel producten aangeboden om het te behandelen. Zalfjes, crèmes, lotions, luiers, broekjes etc. Wij doen daar zelf ook aan mee met onze Buttiezzz producten.

Volgens mij is het simpel om uit te leggen waardoor deze uitslag op de huid van de billen ontstaat; via de ontlasting gaat ‘de rommel’ ons lichaam uit. Wat we ook eten, het gaat via het maag-darm kanaal ons lichaam uit. En als ons niet was aangeleerd om naar het toilet te gaan, dan zouden we alles zo laten gaan of liep iedereen nog met een luier.

Baby’s leren we om na verloop van tijd naar het toilet te gaan

De luier wordt dus eigenlijk alleen maar gebruikt om de ontlasting op te vangen, omdat dat de hoofdfunctie van de luier is. De luier doet verder helemaal niets. Leuk dat het tegenwoordig signaaltjes kan afgeven als er vocht in de luier zit, maar de functie blijft het opvangen van ontlasting. Denk ook maar eens aan de oudere mensen om ons heen die om verschillende redenen alweer vergeten zijn om naar het toilet te gaan of hebben het niet meer onder controle. Op zo’n moment wordt de luier ook weer ingezet. Dit is een zeer gevoelig onderwerp omdat het veel met schaamte te maken heeft. Maar feitelijk gebeurt er dan weer hetzelfde als met baby’s. (Om die redenen worden onze Buttiezzz producten ook in de ouderenzorg ingezet. Wel onder een andere naam.)

Dus de luier heeft maar één functie, maar het probleem zit hem juist in het contact tussen de ontlasting en de huid! Zoals hierboven al even is aangehaald.

De ontlasting wordt geproduceerd door de darmen en is afhankelijk van wat er het mondje ingaat. Ook andere processen of stoffen in het lichaam hebben invloed op de ontlasting, denk maar aan het doorkomen van tandjes of medicatie, maar voornamelijk is de voeding van invloed.

Baby’s gaan in een hele korte periode door heel veel veranderingen in het eetpatroon. Van borstvoeding naar vaste voeding en alle stappen daartussen. Gedurende deze stappen moeten de darmen zich continue aanpassen en ontwikkelen. Dat bepaald de samenstelling van de ontlasting. Bij baby’s gaat dat hele ‘leerproces’ in een periode van ca. 0 tot 24 – 36 maanden. Dat is supersnel, want daarna, tussen de 4 en misschien wel 90 jaar verandert er normaal gesproken niet heel veel meer, althans niet met aanpassingen van de darmen.

Ook de samenstelling van de urine wordt natuurlijk beïnvloed door wat er gegeten en gedronken wordt.

Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense

Deze beide producten zijn speciaal samengesteld voor de verzorging van de huid van de billen.

Ze zijn beide gebaseerd op dezelfde crème basis. Deze crème wordt na het op-sprayen door de huid opgenomen. Dat duurt natuurlijk wel even, maar het gaat sneller omdat je maar een dun laagje op-sprayt en omdat de crème niet vet is. De calendula en kamille in de hydraterende crème helpen de huid te kalmeren, verzorgen en bevorderen het natuurlijk herstel van de huid. Als de crème is ingetrokken blijft er een dun laagje zinkoxide achter. Buttiezzz Intense bevat extra zinkoxide voor als er meer bescherming nodig is.

Door de huid dagelijks bij elke luierwisseling met Buttiezzz Daily te verzorgen, zorg je ervoor dat de huid in goede conditie blijft. Mocht er uiteindelijk toch extra bescherming nodig zijn, dan kun je overgaan op het gebruik van Buttiezzz Intense. Het verzorgen van de huid is een heel belangrijk deel van de strijd tegen luieruitslag.

Buttiezzz babybillensprays zijn gemakkelijk in gebruik en erg hygiënisch, omdat je noch de huid, noch de inhoud van de flacon aanraakt. Dus er is geen overdracht van bacteriën en daarom ook geen kans op (her)besmetting.

Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
BillyBob & Pebbels

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!