Een actieplan voor babybilletjes; het “Babybillen Actie Plan” (BeeBAP)

Er zijn soms van die onderwerpen waar je niet over uitgepraat raakt.  Althans wij…in casa BB&P… 😄

En waar wij niet over uitgepraat raken is; 🥁🥁🥁 het Babybillen Actie Plan. Een handig en makkelijk plan om de babybillen — vanaf dag 1 — op de juiste manier te verzorgen.

Ja, dat klinkt misschien maf maar BeeBAP zal je helpen — daar zijn we van overtuigd. En, we zullen je uitleggen waarom.

Als kersverse — of aanstaande — ouder(s) komen er veel nieuwe dingen op je af. Je hebt misschien ook vragen: “Hoe gaat dit straks en hoe moet ik dat dan doen? En lukt dat allemaal wel?” Je krijgt ook van alle kanten adviezen — gevraagd en ook ongevraagd — en laten we eerlijk zijn — nu ook van ons.

Maar we doen dat — wit mutsch luv!

Er wordt namelijk in de voorbereiding op de bevalling en ouderschap het meeste aandacht besteed aan de kinderkamer, het bedje, de Maxi-Cosi, de commode, kleertjes, rompertjes, luiers en ga zo maar door… Veel aandacht om — als het zover is — alles bij de hand te hebben en volop van je kindje te kunnen genieten.

Tijdens die voorbereidingen zou het ook al goed zijn om aandacht te geven aan — ja, je raadt het al — de babybillen.

🐤

De babybillen hebben namelijk ook veel aandacht nodig. En, niet pas over een jaar — maar het liefst zo vroeg mogelijk na de geboorte al. Want je kindje gaat — linksom of rechtsom — rode billetjes krijgen of zelfs luieruitslag krijgen.

😢

Misschien valt het mee, misschien niet. En wellicht denk je dat het erbij hoort en dat het vanzelf wel over gaat. Maar dat is helaas niet het geval. Luieruitslag hoort er niet bij en het gaat ook niet vanzelf over.

Wij krijgen met regelmaat mailtjes en telefoontjes met bijna ‘noodkreten; “Help mijn kindje heeft luieruitslag — en het is zo erg, ik kan het niet eens aanraken en hij/zij huilt de hele dag en heeft zoveel pijn. Wat moet ik doen? Ik voel me zo machteloos.”

Het gaat door merg en been en we voelen zo met deze bezorgde ouders mee. En daarom zeggen wij; wacht niet tot er luieruitslag is. Want je kindje kan zo ontzettend veel last hebben van luieruitslag. Begin op dag 1 met de juiste billen-verzorging. Dat scheelt écht een hoop ellende.

Want het lijkt er misschien op dat luieruitslag er ‘zo maar in een keer is’, maar dat is niet zo. Luieruitslag is een langzaam en langdurig proces dat zich continue ontwikkeld in de luier — elke dag weer — na élke poep- en plas-beurt.

En juist omdat het een langzaam en langdurig proces is raakt de huid steeds verder beschadigd en gaat het gewoon kapot.

Hoe komt dat nou? En wat kun je er aan doen?

We hebben er een fijn artikel over geschreven en het “Babybillen Actie Plan” speciaal hiervoor geïntroduceerd. Daarmee kun je al veel eerder in het ‘luieruitslag proces’ in actie komen, een duidelijk plan van aanpak hebben, en je kindje — en jezelf — daarmee helpen.

Het is mega makkelijk — en het scheelt je een hoop 💩. (🤣)

BeeBap vind je hier.

Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
BillyBob & Pebbels

Onze gratis kleurplaten. Je kunt ze hier direct downloaden.
Pak ze mee want ze zijn super leuk voor vanmiddag.

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!