Begin vandaag nog met het babybillen actieplan

Wat? Het babybillen actieplan?

Ja, dat klinkt misschien raar, maar het zal je helpen, daar ben ik van overtuigd.

Ik zal uitleggen waarom.

Als jonge kersverse moeder/ouders, en alle voorbereidingen daarop, komen er erg veel (nieuwe) zaken op je af. Alles is nieuw en spannend. “Hoe gaat dit straks en hoe moet ik dan dat doen? En lukt dat allemaal wel?” Je krijgt hiervoor van alle kanten adviezen, gevraagd en ongevraagd.

Er wordt in de voorbereiding veel aandacht besteed aan de kinderkamer, het bedje, de Maxi-Cosi, de commode, kleertjes, rompertjes, luiers en ga zo maar door… Veel aandacht aan veiligheid, maar ook aan gemak.

En daar zou dan ook de aandacht bij moeten voor het babybillen actieplan.

Want het lijkt bijna ‘normaal’ dat je erop moet wachten tot je kindje rode billetjes krijgt of zelfs luieruitslag. Althans die indruk krijg je, want je ziet of hoort regelmatig een ‘noodkreet’ van ouders zoals “Help mijn kindje heeft luieruitslag”.

Ook wordt er op zoekmachines veel gezocht op het woord ‘zink zalf’ en ‘luieruitslag’, wat een teken kan zijn van probleemoplossend gedrag. Dus handelen op het moment dat het probleem zich voordoet of iets in huis hebben voor het moment waarop het zich voordoet.

Doe dat niet, want dat is ouderwets en je weet dat je kindje erg veel last zal hebben van luieruitslag. Dat wil je toch niet?

Het lijkt er misschien op dat luieruitslag er zo maar in een keer is, maar luieruitslag is er niet zo maar in een keer. Het is een langdurig proces dat zich langzaam ontwikkeld, elke dag weer, na elke poep en plasbeurt.

Hoe komt dat nou?

De pH waarde van de poep is basisch en van urine is zuur, terwijl de pH waarde van de huid in het midden van die twee zit, zo rond de 5.5. Poep en urine zijn dus beiden slecht voor de huid en tasten de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Elke keer een heel klein beetje, steeds een beetje verder en het stopt niet. Want bij elke volle luier is het weer gebeurd.

Het gevolg is dat de huid telkens iets zwakker en weker wordt.

Daarnaast blijft de ontlasting ook steeds veranderen, vanwege de veranderende voeding en de reactie van de spijsvertering daarop. De combinatie van een steeds zwakker wordende huid en de veranderende ontlasting is niet ideaal. Zeg maar de boosdoener voor het ontstaan van luieruitslag.

Luieruitslag doet pijn

Op een gegeven moment is de huid zo verzwakt en dan zie je in een keer rode en misschien zelfs kapotte billetjes; luieruitslag. Dat is zeer pijnlijk voor je kindje. Aanraken doet pijn, schoonmaken van de huid doet pijn en iets op doen omdat je het wilt verzachten doet pijn. En het ergste is, troosten kan bijna niet.

Maar wat is dan het babybillen actieplan?

Als je weet dat het hierboven omschreven proces elke dag gaande is, dan weet je dus ook wat je moet doen. En je kunt je hier op voorbereiden. En dat is niet ouderwets. Dat is een moderne kijk op het omgaan met luieruitslag.

De huid in goede conditie houden.

Begin kort na de geboorte al met de huid goed te onderhouden. Dat is heel verstandig om te doen. Breng bij elke luierwissel, nadat je de billen hebt schoon gemaakt, een goede crème aan op de huid. Een crème die de huid voedt en helpt om sterk te blijven; een crème die het natuurlijk herstel ondersteunt. Maak er je dagelijkse routine van, want je bent toch bezig met het verschonen de luier. En laat je niet wijs maken dat dit nog helemaal niet nodig is, want dat is het wel. De poep en urine brengen schade aan, al in een heel vroeg stadium, en dat heeft niets met de kwaliteit van een luier te maken bijvoorbeeld.

Verzorgen en beschermen

Naast het verzorgen van de huid is het ook verstandig als er gelijktijdig een bescherming wordt aangebracht. Een beschermlaagje op de huid om de negatieve invloed van de poep en de urine zo veel mogelijk af te remmen.

Wat heb je nodig voor het babybillen actieplan?

Om de huid te kunnen voeden heb je een goede crème nodig. Een crème die zodanig is afgestemd op de huid dat de ingrediënten de huid kunnen bereiken, doordat de huid deze crème kan absorberen. Er zijn veel producten op de markt die olie of vet bevatten wat op de huid blijft liggen, waar de huid helemaal niks mee kan. Waardoor de crème dus alleen maar op de huid ligt.

Je moet een crème hebben die volledig op de huid is afgestemd.

Van zinkoxide is al heel erg lang bekend dat het een beschermend laagje kan vormen op de huid. Enerzijds beschermd het de huid tegen vochtverlies vanuit de huid en anderzijds beschermt het door stoffen af te weren om bij de huid te komen. Als zinkoxide in een vette crème zit, dan kan het zijn functie niet goed uitvoeren, simpelweg omdat de vette crème op de huid blijft liggen en ‘nat’ blijft.

Het babybillen actieplan combinatie pakket.

Wij hebben een producten pakket dat helemaal is afgestemd op dit babybillen actieplan. Een combinatie van producten voor de preventieve dagelijkse verzorging en voor de momenten dat er extra zorg en bescherming nodig is.

Het luieruitslag combinatie pakket: je kunt het combinatie pakket hier bestellen.

Onze Buttiezzz producten zijn bewezen regeneratief, ze ‘repareren’ als het ware de huid, door de huid te ondersteunen in het natuurlijke herstel proces. Met de Buttiezzz Daily in dit pakket kun je elke dag, bij elke luierwissel de billen in-sprayen voor de dagelijkse verzorging. Hiermee ondersteun je de huid om sterk te blijven. De crème herstelt de huid mede door hydratatie. De zinkoxide in de crème zorgt voor voldoende bescherming.

Voor de momenten dat de huid toch rood en beschadigd raakt, zit er Buttiezzz Intense in het pakket. Naast de verzorging zorgt extra zinkoxide voor extra bescherming van de huid. Beide producten kun afwisselend gebruikt worden en ondersteunen elkaar.

Het totaal pakket is goed voor minimaal 750 luierwisselingen, dus je kunt zeker 4 maanden vooruit met dit pakket. In het pakket zitten 4 Buttiezzz Daily en 2 Buttiezzz Intense.

Je kunt de producten natuurlijk ook individueel kopen of in een ander combinatie pakket.

Belangrijk is, je hebt een plan

Een plan om de billetjes van je kindje goed te verzorgen. Simpel door vooruit te denken probeer je luieruitslag tot het minimum te beperken of misschien wel te voorkomen.

En ik zeg het nog maar eens, de babybillensprays, verzorgen en beschermen tegelijk met het gemak en de hygiëne van een pompspray. Met een hand te gebruiken zodat je contact kunt houden met je kindje, wat heel belangrijk is. Geen vieze handen, geen gedoe met een open pot of tube.

Tot de volgende blog! BillyBob & Pebbels

Gratis kleurplaten! Hier kun je ze direct downloaden!
Pak ze mee voor vanmiddag!

Klik hier voor de kleurplaten!

De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!

Hier zijn wij heel trots op!