Een actieplan voor de babybilletjes
Start vandaag nog met dit verzorgingsplan.
Ja, het Baby Billen Actieplan. Het klinkt misschien raar en toch zal het je helpen, daar ben ik van overtuigd.
Ik zal uitleggen waarom.
Als kersverse (aanstaande) jonge moeder/ouder(s) komen er erg veel dingen op je af. Sommige zijn nieuw en andere spannend. Je hebt misschien ook veel vragen: “Hoe gaat dit straks en hoe moet ik dan dat doen? En lukt dat allemaal wel?” Dus, je krijgt hiervoor van alle kanten adviezen, gevraagd en ook ongevraagd.
Er wordt in de voorbereiding op de bevalling veel aandacht besteed aan de kinderkamer, het bedje, de Maxi-Cosi, de commode, kleertjes, rompertjes, luiers en ga zo maar door… Veel aandacht om, als het zover is, volop van je kindje te kunnen genieten. Er wordt natuurlijk aandacht besteed aan veiligheid, maar ook aan gemak.
Tijdens die voorbereidingen zou het ook al goed zijn om aandacht te geven aan ons babybillen actieplan. Dan kun je dat afvinken.
De babybillen hebben namelijk continue aandacht nodig, de juiste aandacht. Niet pas over een jaar, maar zo vroeg mogelijk na de geboorte al. Want je kindje gaat rode billetjes krijgen of zelfs luieruitslag.
Misschien valt het mee, maar soms krijg je de indruk dat je daar maar vrede mee moet hebben. Dat je er gewoon op moet wachten voordat je wat kunt doen. En dat is niet waar. “Elk kindje krijgt dat toch”. En toch hoor of lees je regelmatig een ‘noodkreet’ van ouders; “Help mijn kindje heeft luieruitslag”.
Het probleemoplossend gedrag vind je ook terug op zoekmachines omdat er veel gezocht wordt op het woord ‘zink zalf’ en ‘luieruitslag’.
Komt dit omdat er ‘plotseling’ luieruitslag is en men dan pas gaat handelen?
Doe dat niet, want het is ouderwets en onverstandig om te wachten op luierslag. Vooral omdat je nu al zeker weet dat je kindje erg veel last zal hebben van luieruitslag. Zelfs veel pijn zal hebben en heel verdrietig zal zijn.
Het lijkt er misschien op, of je bent in de veronderstelling, dat luieruitslag er zo maar in een keer is, maar dat is niet zo. Het hangt soms wel samen met een bepaalde gebeurtenis, het doorkomen van een tandje bijvoorbeeld. Maar het is een langzaam en langdurig proces dat zich continue ontwikkeld in de luier, elke dag weer, na elke poep- en plas-beurt. De huid raakt steeds verder beschadigd.
Hoe komt dat nou?
Het lijkt misschien een technisch verhaal, maar het heeft met de verschillende pH waarden te maken. De pH waarde van de poep is basisch en van urine is zuur, terwijl de pH waarde van de huid in het midden van die twee zit, zo rond de 5.5. Poep en urine zijn dus beiden slecht voor de huid en tasten de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Elke keer een heel klein beetje, steeds een beetje meer en het stopt niet omdat het bij elke volle luier weer is gebeurd.
Het gevolg is dat de huid telkens iets zwakker en weker wordt.
Ook blijft de ontlasting ook steeds veranderen, vanwege de veranderende voeding en de reactie van de spijsvertering/de darmen daarop. De combinatie van een steeds zwakker wordende huid en de veranderende ontlasting is niet ideaal. Zeg maar de boosdoener voor het ontstaan van luieruitslag.
Luieruitslag doet pijn
Op een gegeven moment is de huid zo verzwakt en dan zie je in een keer rode en misschien zelfs kapotte billetjes; luieruitslag. Dat is zeer pijnlijk voor je kindje. Aanraken doet pijn, schoonmaken van de huid doet pijn en iets op doen omdat je het wilt verzachten doet pijn. Zelfs water erop doet pijn. En het ergste is, troosten kan bijna niet. Het voelt als een drama.
Maar wat is dan het babybillen actieplan?
Je weet dat wat je zojuist gelezen hebt elke dag in die luier aan de hand is, dan weet je dus ook dat je je daar op moet focussen. Kijken wat je eraan kunt doen en je hier op voorbereiden. En dat is niet ouderwets. Dat is juist een moderne kijk en manier van omgaan met luieruitslag.
Je foccust je op het in goede conditie houden van de huid.
Dit doe je door kort na de geboorte al te beginnen met de huid goed te onderhouden/te verzorgen. Vanaf dat moment al, omdat het omschreven proces dan al begint, ook al is je kindje nog zo klein. De spijsvertering begint te werken met poepen en plassen als resultaat.
Ga daarom beginnen om bij elke luierwissel, nadat je de billetjes hebt schoon gemaakt, een goede crème op de huid aan te brengen. Een crème die de huid voedt en helpt om sterk te blijven; een crème die het natuurlijk herstel ondersteunt. Maak er je dagelijkse routine van, want je bent toch bezig met het verschonen van de luier. En laat je niet wijs maken dat dit nog helemaal niet nodig is, want dat is het wel. De poep en urine irriteren de huid en brengen schade aan, al in een heel vroeg stadium, ook al is dit nog niet zichtbaar en dat heeft niets met de kwaliteit van een luier te maken bijvoorbeeld.
Verzorgen en beschermen
Naast het verzorgen van de huid is het ook verstandig als er gelijktijdig een bescherming wordt aangebracht. Een beschermlaagje op de huid om de negatieve invloed van de poep en de urine zo veel mogelijk af te remmen.
Wat heb je nodig voor het babybillen actieplan?
Er zijn veel producten op de markt die olie of vet bevatten wat op de huid blijft liggen, waar de huid helemaal niks mee kan en waardoor de huid ook niks kan absorberen. De crème ligt dus alleen maar op de huid en die veeg je er bij de volgende luierverschoning weer af.
Om de huid te kunnen voeden heb je een goede crème nodig. Een crème die zodanig is afgestemd op de huid dat de ingrediënten de huid kunnen bereiken, doordat de huid deze crème kan absorberen.
Je moet een crème hebben die volledig op de huid is afgestemd.
Van zinkoxide is al heel erg lang bekend dat het een beschermend laagje vormt op de huid. Enerzijds beschermd het de huid tegen vochtverlies vanuit de huid en anderzijds beschermt het door stoffen af te weren om bij de huid te komen. Echter als zinkoxide in een vette crème zit, dan kan het zijn functie niet goed uitvoeren, omdat de vette crème op de huid blijft liggen en ‘nat’ blijft en de zinkoxide dus niet kan drogen en geen laagje kan vormen.
Het babybillen actieplan combinatie pakket.
Wij hebben een producten pakket dat helemaal is afgestemd op dit babybillen actieplan. Een combinatie van producten voor de preventieve dagelijkse verzorging en voor de momenten dat er extra zorg en bescherming nodig is.
Het luieruitslag combinatie pakket: je kunt het combinatie pakket hier bestellen.
Onze Buttiezzz producten zijn bewezen regeneratief, ze ‘repareren’ als het ware de huid, door de huid te ondersteunen in het natuurlijke herstel proces. Met de Buttiezzz Daily babybillenspray in dit pakket kun je elke dag, bij elke luierwissel de billen in-sprayen met een op de babyhuid afgestemde crème voor de dagelijkse verzorging. Hiermee ondersteun je de huid om sterk te blijven. De crème herstelt de huid mede door hydratatie. De zinkoxide in de crème zorgt voor voldoende bescherming.
Voor de momenten dat de huid toch rood en beschadigd raakt, zit er Buttiezzz Intense in het pakket. Naast de verzorging zorgt extra zinkoxide voor extra bescherming van de huid. Beide producten kun afwisselend gebruikt worden en ondersteunen elkaar.
Het totaal pakket is goed voor minimaal 750 luierwisselingen, dus je kunt zeker 4 maanden vooruit met dit pakket. In het pakket zitten 4 Buttiezzz Daily en 2 Buttiezzz Intense.
Je kunt de producten natuurlijk ook individueel kopen of in een ander combinatie pakket. Kijk maar eens rond in de webshop.
Belangrijk is, je hebt een plan
Een plan om de billetjes van je kindje goed te verzorgen. Simpel door vooruit te denken probeer je luieruitslag tot het minimum te beperken of misschien wel te voorkomen.
En ik zeg het nog maar eens, de babybillensprays, verzorgen en beschermen tegelijk met het gemak en de hygiëne van een pompspray. Met een hand te gebruiken zodat je contact kunt houden met je kindje, wat heel belangrijk is. Geen vieze handen, geen gedoe met een open pot of tube.
Mutsch luv from us en tot de volgende blog,
♥ BillyBob & Pebbels
Producten in de spotlight
- Buttiezzz Babybillen sprays
- Breathiezzz; gewoon lekker vrij kunnen ademen
- Poxiezzz – kalmeert & verzorgt de huid (ook wanneer je last hebt van de eikenprocessierups)
- Bodiezzz – zo lekker na het badderen
Quick links naar alle blogs over luieruitslag
- Wanneer mag/kun je beginnen met babybillen verzorging?
- Babybillen actieplan
- Wat is luieruitslag?
- Moet ik naar de dokter met luieruitslag?
- Hoe behandel ik luieruitslag?
- Bij elke luier verschoning een verzorgende billencrème gebruiken?!
- Luieruitslag? Welke producten gebruik je & wanneer?
- Huilt je baby bij de verzorging van luieruitslag?
Quick links naar alle blogs over lichaamsverzorging
- Sluit de huid niet af – gebruik Bodiezzz voor baby en mama
- Huidverzorging en billen verzorging op vakantie voor baby en peuter
- Waarom aparte hand, voet en body verzorging voor baby & peuter?
- Waarom staat er een houdbaarheidsdatum op (onze cosmetische) producten?
- Een perfect gedoseerd laagje crème? Wat is en betekent dat eigenlijk?
Quick links naar alle blogs met product vragen
De beste zorg bij luieruitslag – handig & fijn!
Hier zijn wij heel trots op!
Geef een reactie