Nee, Buttiezzz Daily en Buttiezzz Intense prikken niet. Deze producten zijn uitgebreid dermatologisch getest, waarbij zogenaamde stripp-off en patch testen zijn uitgevoerd. Bij alle testen kwamen de producten als zeer huidvriendelijk uit de test. Ze werden zelfs als regenererend (herstel van de huid) en 24 uur hydraterend bestempeld.

Toch wekt de reactie van je kindje de indruk dat de crème prikt.

Als je een niet vette substantie op een geïrriteerde of kapotte huid aanbrengt dan zal dit een prikkende reactie veroorzaken. Als je daar dus bijvoorbeeld water op doet, dan voel je dit omdat het niet vet is. Bij luieruitslag, of een begin daarvan is de huid over een groot oppervlak beschadigd/geïrriteerd door de ontlasting.

Omdat de Buttiezzz producten, in tegenstelling tot de meeste producten op de markt, door de huid worden geabsorbeerd en niet vet zijn, voel je die werking. Maar dat komt dus doordat de huid kapot is. Het gebruik en de absorptie van de crème van de Buttiezzz producten is erg belangrijk omdat het zorgt voor hydratatie en voeding van de huid waarmee de crème de huid helpt om zo snel mogelijk te herstellen. Het is belangrijk om bij luieruitslag door te gaan met Buttiezzz Intense omdat de huid hierdoor sterker wordt.

Het is niet verstandig om een vette crème of crème met vette ingrediënten te gebruiken. Een vette crème legt een vette laag over de huid die niet door de huid kan worden geabsorbeerd, maar de huid juist afsluit waardoor deze niks kan opnemen. Deze laag was je er telkens weer af en levert geen bijdrage aan het herstel van de huid. Door het afsluiten van de huid, wordt de huid steeds weker en kwetsbaarder. Ook eventueel aanwezige bacteriën worden door zo’n crème ingesloten.

Ons advies is dan ook om gewoon door te gaan met het gebruik van Buttiezzz Intense, ook als je kindje hier op reageert. Het bevordert het herstel van de luieruitslag.

Lees ook de blog over dit onderwerp: Huilt je baby bij de verzorging van luieruitslag?