Ja, je kunt de producten gebruiken.

We zullen even kort uitleggen hoe het zit.

Geopend potje

Op cosmetische producten hoeft geen houdbaarheidsdatum te staan als er een geopend potje met een cijfer erin op de verpakking gedrukt is. Dat symbool is namelijk leidend voor de houdbaarheid.

  • Als het cijfer 12 in het potje staat betekent dit dat het product tot 12 maanden na opening te gebruiken is
  • Staat er een 6 in dan 6 maanden na opening. Zolang kan men de werking van het conserveermiddel dat er in zit garanderen

Zandlopertje

Er zijn ook cosmetische producten waarop een zandlopertje gedrukt is. Dan moet er een houdbaarheidsdatum bij staan en mag deze datum niet overschreden worden.

BB&P: geopend potje met cijfer 12

Op de BillyBob & Pebbels producten staat een geopend potje met het cijfer 12 gedrukt. Maar er staat ook een datum onder op het product. De datum was niet nodig geweest, maar is er tijdens productie opgedrukt. Omdat je onze sprays ook niet opent voor gebruik, is het afbeelden van het potje eigenlijk ook niet nodig.

Onze producten bevatten ook geen conserveermiddel omdat je de inhoud van de flacon niet aanraakt met je vingers. Maar omdat onze producten onder de cosmetica wetgeving vallen, moeten we deze informatie op de verpakking zetten. Nogmaals de datum was dus niet nodig geweest.

Je kunt het product nog zeker 2 tot 3 jaar na de datum gebruiken en houdt gewoon de 12 maanden na de start van gebruik als richtlijn aan.

Je kunt een uitgebreide versie van dit antwoord lezen in deze blog: Waarom staat er een houdbaarheidsdatum op (onze cosmetische) producten?